Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 14 november 2005

Politie houdt vrouw aan na vernieling ruit

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag aan de J.P Leijtenstraat een 26-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De vrouw had rond 15:00 uur een ruit vernield van een woning en probeerde daar tegen de wil van de bewoner binnen te komen. Na verhoor is zij heengezonden. Zij mag zich in januari 2006 verantwoorden bij de rechter. De reden van haar gedrag liggen in de relationele sfeer.

Politie controleert 1000 automobilisten op snelheid: 10 % in overtreding

BREDA: De politie heeft zondag ruim 1000 automobilisten gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid. Tussen 09:00 en 12:00 uur stond de radarpost opgesteld aan de Strijbeekseweg in Strijbeek. Van de 670 van bestuurders reden er 45 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan. s Middags werd het verkeer over de Ambachtenlaan gecontroleerd. Bijna 400 autos passeerden de snelheidsmeter. 55 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Man aangehouden na belediging agenten

BREDA: Aan de Slingerweg heeft de politie zondagmiddag een 31-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd rond 16:30 uur bekeurd omdat hij een blikje bier zat te nuttigen in de open lucht. De Bredanaar reageerde zijn ongenoegen af door de agente te beledigen. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Kabel tussen voorstoel: 60 euro boete

BREDA: De politie hield zondagavond aan Hazeldonk een 33-jarige inwoner van Marly le Roi aan. Agenten lieten de automobilist rond 20:15 uur stoppen voor een routinecontrole. Tussen de voorstoelen had de man een zware staalkabel liggen. De Fransman verklaarde desgevraagd dat hij dit als wapen in zijn auto ter zelfverdediging had liggen. Het wapen is in beslag genomen. Het openbaar Ministerie gaf de man een boete van 60 euro, die hij direct betaalde. Na verhoor is hij in de loop van de avond heengezonden.

Fietser gewond na aanrijding met brommer: bestuurder rijdt door

BREDA: Een 38-jarige inwoner van Breda is zondagavond bij een verkeersongeval gewond geraakt. De man fietste rond 21:00 uur over de Sint Ignasiusstraat in de richting van het Brabantplein. Een onbekend gebleven bromfietser reed de man ter hoogte van de bloedbank langs achteren aan. De fietser kwam ten val en werd met kneuzingen en schaafwonden door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfietser reed na het ongeval door zonder zich over het slachtoffer te ontfermen.

Politie neemt rijbewijs in van dronken bestuurder

BREDA: Aan de Doornboslaan heft de politie in de nacht van zondag op maandag een 47-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man bleek met een slok op achter het stuur gekropen te zijn van zijn personenauto. Op het bureau blies de man op het ademanalyseapparaat een waarde van 690 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de Tilburgenaar ingenomen en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Politie zoekt getuige van worsteling en achtervolging met agent

BREDA: De politie is op zoek naar burgers die vorige week dinsdagmiddag getuigen waren van een achtervolging en een worsteling tussen een scooterrijder en een motoragent tussen het Minervum en de Aardenhoek.

De politie hield vorige week dinsdag een 26-jarige inwoner van Breda aan. De Bredanaar reed dinsdagmiddag rond 14:00 uur aan de Aardenhoek met zijn bromfiets in op een Bredase motoragent. De agent zag de scooterrijder aan het Minervum rijden zonder helm op. Dat was aanleiding om hem ter controle te laten stoppen. De bromfietser ging er direct op zijn bromfiets vandoor in een poging de agent van zich af te schudden. De agent zette de achtervolging in waarbij het tweetal via de Tilburgseweg, Heerbaan, Watersveld uit kwam in de doodlopende straat Aardenhoek. Op de hoek Aardenhoek en Heusdenhoutseweg reed de man in op de politieman. Het lukte de agent vervolgens wel om de man tot stilstand te brengen. Daarbij ontstond tussen de agent en de bromfietser een worsteling. De politieman moest pepperspray gebruiken en riep de hulp in van collegas. Van deze worsteling waren circa 6 mensen getuigen. De politie zou graag in contact komen met deze getuigen en verzoekt hen contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. De verdachte zag vervolgens kans om te vluchten in de richting van de Heusdenhoutsestraat. In een achtertuin van een woning in deze straat werd de verdachte door te hulp geschoten politiemensen gevonden. Ook nu reageerde hij niet op de aanwijzingen van de politie, waardoor hij met geweld naar de grond is gebracht en vervolgens is geboeid. De scooter van de verdachte is in beslag genomen. De man is in bewaring gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers