Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


14 november 2005


Lochem - Jongeren verlenen eerste hulp

Een aantal jongeren uit Zutphen heeft op zaterdagavond (12-11) eerste hulp verleend aan een 72-jarige man uit Lochem die onwel werd. Het incident vond plaats op de Stationsweg. De jongeren zagen de man in elkaar zakken en belden meteen 112 waarna ze de man in de stabiele zijligging legden. Eén van de jongeren heeft vervolgens zijn jas en sjaal onder het hoofd van het slachtoffer gelegd. Ook bekommerden zij zich om de echtgenote van het slachtoffer. Toen de ambulance arriveerde bleek reanimatie nodig. Dit werd meteen uitgevoerd door de aanwezige politiemensen en het ambulancepersoneel. De man werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De jongeren, die op weg waren naar een feest bij de hockeyclub, zullen benaderd worden door de politie omdat een bedankje voor hun inzet en zorgen zeker op zijn plaats is.


Joppe - Motorrijder te snel: rijbewijs kwijt

Een 22-jarige motorrijder uit Lochem moest op zondagmiddag (13-11) zijn rijbewijs bij de politie achter laten nadat hij veel te hard over de Dortherdijk had gereden en hiervoor bekeurd werd. De man mocht ter plaatse 60 rijden, maar bleek ruim 130 te rijden! Hij krijgt een proces-verbaal.


Zutphen - Inbreker vrachtauto aangehouden

De politie heeft op maandag(14-11) om 01.50 uur op de Den Elterweg een 32-jarige man op heterdaad aangehouden voor inbraak in een vrachtauto. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, had een ruit van de auto ingeslagen. Nadat hij een klein geldbedrag had gevonden, was hij van plan te overnachten in de auto. In de nacht van zondag op maandag (13/14-11) werd er in de omgeving in meerdere vrachtwagens ingebroken. De man is ingesloten en de politie onderzoekt of er sprake is van enige betrokkenheid bij de andere inbraken.


Zutphen - Aanhouding voor brandstichting

De politie heeft op zondagmiddag (13-11) twee jongeren uit Zutphen aangehouden ivm brandstichting. De knapen hadden op de Bolwerksweg een hoop bladen in brand gestoken. Beiden worden doorverwezen naar het preventieproject, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --