Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT Vrijdag 11 november 2005

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 8 november 2005 hebben burgemeester en wethouders het volgende besluit genomen dat onder de Algemene wet bestuursrecht valt:

Ø Verleende gebruiksvergunning voor St. Peuterspeelzalen Wieringen perceel Rozenlaantje
---

Iedereen die door de genomen beslissing rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus
1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 21 oktober 2005:
- het oprichten van een carport op het perceel Bargengd 35 (lichte bouwvergunning); ontvangen 8 november 2005:
- het oprichten van een woonboerderij op het perceel tegenover Stroeërweg 4 (reguliere bouwvergunning);
- het oprichten van twee woonboerderijen op het perceel Stroeërweg 4 (reguliere bouwvergunning).

B. Ontvangen aanvraag sloopvergunning ontvangen 7 november 2005:
- het slopen van een cafetaria op het perceel Gasthuisweg 22a;
- het slopen van een bedrijfsloods op het perceel Stroeërweg 4 en wasplaats op het perceel tegenover Stroeërweg 4;

C. Niet ontvankelijk verklaarde aanvraag bouwvergunning verzonden 11 november 2005:
- het oprichten van een hekwerk op het perceel Elft 93 (aanvraag lichte bouwvergunning). De onder A en B genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen. Tegen de onder C genoemde beschikking kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige

voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 3 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken liggen met ingang van 14 november 2005 gedurende 6 weken een aantal bouwplannen ter inzage, welke strijdig zijn met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft de volgende bouwplannen:
- het oprichten van een hobbyruimte op het perceel Koningsweg 85;
- het oprichten van een erker / entree op het perceel Gemeenelandsweg 118;
- het veranderen / vergroten van de woning op het perceel Beltstraat 49;
- het veranderen van de woning op het perceel Klieftstraat 76;

Ons college is voornemens om ten behoeve van deze bouwplannen vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevr. M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

VERLEENDE AANLEGVERGUNNING

Ons college heeft vergunning verleend voor het dempen en verbreden van sloten nabij het perceel hoek Venneweg / Oosterkruisweg.

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na datum verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken tel. 0227- 594381.

AANGEPAST KAPPLAN BOMEN KERKPLEIN

Op donderdag 3 november 2005 is het aangepast gefaseerde kapplan voor bomen aan het Kerkplein te Hippolytushoef aan belangstellenden gepresenteerd. Tijdens deze presentatie is door de aanwezigen vooral aangegeven dat dit plan nog even kritisch bekeken dient te worden ten aanzien van eventuele zieke kastanjebomen en de relatie hierbij tot kappen.

Uit onderzoek is gebleken dat op dit moment 8 stuks van alle kastanjebomen symptomen van de ziekte vertonen.

Dit gegeven is vertaald in het definitieve voornemen van kappen, wat voor de volgende bomen geldt:


· Drie linden (nr's 1) De kastanjeziekte heeft hier geen invloed op de onderbouwing van dunning en het scheppen van ruimte voor de gezonde bomen.
· Esdoorn (nr. 3) Deze eenzijdig ontwikkelde boom staat een verdere ontwikkeling van de daarnaast staande boom in de weg. Zelfs als de beide daarnaast staande kastanjes uitvallen blijft er van deze boom weinig of niets over.
· Es. (nr. 4) Deze heeft een zeer slechte kroonontwikkeling. Tevens wordt hier een herplantplicht opgelegd.
· Kastanje (nr 5) Om groeiruimte te creëren voor de daarnaast staande beuk en kastanjeboom.
· Kastanje (nr. 7) Idem. Deze boom is tevens ziek.De daarnaast staande Kastanje is ook ziek, doch hierbij wordt afgewacht hoe de aantasting zich verder ontwikkelt.
· Esdoorn (nr. 8) Wordt verwijderd om groeiruimte te creëren en ruimte te maken om een nieuwe boom aan te planten. Deze boom kan niet dienen ter vervanging van eventueel door ziekte uitgevallen kastanjes vanwege de zeer slecht en eenzijdig gevormde kroon.
· Kastanje (nr. 9) Wordt verwijderd om groeiruimte te creëren. Deze boom is tevens ziek. De daarnaast staande bomen zijn nog gezond. (Een esdoorn en een kastanje).

Bovenstaande komt op twee punten na overeen met het gepresenteerde kapplan. Kastanje nr.
2 wordt voorlopig gespaard, omdat de daarnaast staande kastanje ziek is. Zou deze zieke boom ooit uitvallen kan nr. 2 de ontstane ruimte grotendeels opvullen. De tweede afwijking is de meidoorn die als discussiepunt tijdens de presentatie besproken is. Deze wordt n.a.v. de opmerkingen vanuit het publiek gespaard.

Op deze wijze is zoveel mogelijk invulling gegeven aan de opmerkingen en meningen die vanuit verschillende belangengroepen, burgers, raadsleden, college en vakambtenaren geuit zijn naar aanleiding van dit kapvoornemen.

VOORNEMEN OM KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:
- Gemeente Wieringen, Elft 15, 1777 AC te Hippolytushoef voor 3 Lindes, 2 Esdoorns,
1 Es en 3 Kastanjes welke op de terp aan het Kerkplein te Hippolytushoef staan. Tevens zal t.a.v. dit voornemen een herplantplicht voor 2 bomen van een nog nader te bepalen soort in de maat 18/ 20 worden opgelegd.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk vóór vrijdag 25 november 2005 bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG te Hippolytushoef indienen.

Hippolytushoef, 11 november 2005 Drs. J. Wittink, secretaris Drs. T.J. Lont, burgemeester