Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT DINSDAG 15 NOVEMBER 2005

VESTIGING VOORKEURSRECHT

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wieringen maken ingevolge artikel 4, eerste lid Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van donderdag 10 november 2005 op grond van het bepaalde in artikel 8 Wvg heeft besloten een aantal percelen gelegen in het plangebied Wieringerrandmeer, e.e.a. zoals aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende kadastrale kaart(en), aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het raadsbesluit ligt, tezamen met de bijbehorende kadastrale kaart en de lijst van aangewezen percelen, vanaf heden voor een ieder kosteloos ter inzage op het gemeentehuis van Wieringen, afdeling Grondgebiedzaken. Het gemeentehuis is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 19.00 uur. Op afspraak kan het plan ook op maandag tot 20.00 uur worden ingezien. Het voorstel ligt ook ter inzage bij de Openbare Bibliotheek, Parkzicht 7, 1777 BC te Hippolytushoef.

Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken - te rekenen vanaf 14 november 2005 - een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de raad van de gemeente Wieringen, t.a.v. de afdeling Grondgebiedzaken, Postbus 1, 1779 ZG, Hippolytushoef. Het bezwaarschrift moet voorzien zijn van een dagtekening, naam, adres en handtekening van de indiener, de omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is en de gronden van het bezwaar. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend, kan ingevolge de Algemene wet bestuursrecht tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Alkmaar, K. van Eltenweg 2, 1817 BC, Alkmaar.

VOORBEREIDINGSBESLUIT PLANGEBIED WIERINGERRANDMEER

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Wieringen in haar vergadering van 10 november 2005 op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor het plangebied van het Wieringerrandmeer waarvoor een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 15 november 2005 en geldt voor een jaar. Het besluit met de daarbij horende stukken ligt met ingang van woensdag 16 november 2005 tijdens openingsuren ter inzage op het gemeentehuis, Elft 15 te Hippolytushoef.

Op grond van de Algemene wet Bestuursrecht kan een belanghebbende vanaf 16 november 2005 gedurende 6 weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Wieringen, postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. De indiener van een bezwaarschrift kan, als onverwijlde spoed dat ­ gelet op de betrokken belangen ­ vereist, eveneens een voorlopige voorziening (schorsing van het besluit) vragen aan de President van de rechtbank te Alkmaar, Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

OPENBARE KENNISGEVING

WET MILIEUBEHEER

In het kader van de Wet Milieubeheer hoeven bedrijven die voldoen aan de criteria omschreven in Algemene Maatregelen van Bestuur, geen vergunning ingevolge deze wet te hebben. Deze bedrijven kunnen volstaan met een melding.

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat zij, op grond van artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer, de volgende melding hebben ontvangen:

"Besluit horeca- sport- en recreatie-voorzieningen milieubeheer" van:
- S. Taal, Belterlaan 22 in Hippolytushoef in verband met het oprichten van een sportcentrum;

Het bedrijf dient zich aan de voorschriften te houden die in het besluit zijn opgenomen.

Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de afdeling Grondgebiedzaken, de heer A. Dijkshoorn, tel. 0227-594387 (doorkiesnummer).

VOORNEMEN OM KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:
- C. Zwaan, Westerlanderweg 168 te Westerland voor 5 populieren en 7 coniferen in achtertuin.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk voor 30 november 2005 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.

OPROEP DEELNAME CLIENTENPARTICIPATIE WET WERK EN BIJSTAND

De Gemeenteraad van Wieringen heeft ingestemd met de verordening cliëntenparticipatie als gevolg van de Wet Werk en bijstand (WWB). Inmiddels is het cliëntenplatform ingesteld. Het platform behartigt het algemene belang betreffende beleid en uitvoering aangaande sociale zaken en brengt hierover advies uit aan het College en de Commissie Samenleving. Op dit moment heeft het platform nog onvoldoende draagvlak om de belangen van uitkeringsgerechtigden te doen gelden. Wij roepen dan ook belanghebbenden met een uitkering van de gemeente te reageren. Ook personen met een ANW uitkering of niet uitkeringsgerechtigden, die een arbeids - of gesubsidieerd reïntegratie traject via de gemeente volgen, kunnen in het platform zitting nemen. Bent u degene die zich verbonden voelt met de sociale minima, beschikt u over vaardigheden om hieraan een bijdrage te leveren, dan bent u degene die wij en zoeken en verzoeken wij u te reageren voor 24 november a.s. U kunt zich hiervoor aanmelden bij mevrouw C.M.A. Groot-Dekker van de afdeling Samenleving tel. 0227-594347. Ook voor eventuele verdere informatie kunt u bij haar terecht.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS STELLEN VERSTREKKINGENLIJST VAST. WAT WORDT BIJ DE WVG IN IEDER GEVAL NIET (MEER) VERGOED?

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat zij in hun vergadering van 1 november 2005 in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten een lijst met algemeen gebruikelijke middelen hebben vastgesteld. Volgens de Verordening voorzieningen gehandicapten wordt een voorziening alleen toegekend als ze niet algemeen gebruikelijk is. Voorzieningen zijn algemeen gebruikelijk als ze niet speciaal zijn ontworpen en/of zijn bedoeld voor mensen met een handicap; of als het in een reguliere winkel te koop is; of als het duurder is dan vergelijkbare producten. Op de lijst staan zaken als kranen, fiets met hulpmotor, kookplaten, zonwering. Ook een verhoogde toiletpot staat nu op de lijst. Zaken die op de lijst staan komen dus niet (meer) voor vergoeding in aanmerking. Het besluit waarbij de verstrekkingenlijst is vastgesteld treedt op 1 januari 2006 in werking. Bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming in het "Register van bekendmaking" op 10 november 2005 onder nummer 254. Het register ligt voor iedereen kosteloos ter inzage in het gemeentehuis. Op verzoek en tegen betaling van de verschuldigde leges wordt een afschrift van het desbetreffende besluit beschikbaar gesteld.

Hippolytushoef, 15 november 2005 Drs. J. Wittink, secretaris Drs. T.J. Lont, burgemeester