Gemeente Aalten


14-11-2005
De SPORTVERENIGING IN 2010!!
Dinsdag 8 november jl. werden 2600 leden vertegenwoordigd bij de Regionale Themabijeenkomst voor de sport in Aalten.

De Gelderse Sport Federatie organiseerde deze avond in activiteitencentrum 'de Pol' samen met de Breedtesport Aalten een regionale themabijeenkomst. Het doel van de avond was om samen met de plaatselijke sportverenigingen te kijken naar het onderwerp 'werken naar 2010'. Verschillende deskundigen uit het werkveld kwamen aan het woord om samen met de 8 vertegenwoordigde verenigingen de discussie aan te gaan over de toekomst van de sportverenigingen. De aanwezige Aaltense sportverenigingen waren SSS Irene Lintelo, AD'69, De Wandelvriend, Altec, BOVO en verder waren Schietvereniging Ruurlo, MACL Lichtenvoorde, Wielerclub de Wildt uit Ulft aanwezig. Concrete punten die uit de discussie naar voren zijn gekomen:
- er liggen in de toekomst veel mogelijkheden in de onderlinge samenwerking;

- verenigingen kunnen bezuinigen in gezamenlijke inkoop van producten;
- op het gebied van vrijwilligers zullen de verenigingen beleidsmatig te werk moeten gaan in een tijd waar vrijwilligers niet voor het uikiezen zijn.
Het was een inspirerende avond met duidelijke actiepunten waarmee de verenigingen toe kunnen werken naar de sportvereniging in 2010! Kon u niet aanwezig zijn en wilt u meer weten? Neem dan contact op met breedtesportconsulent Henk-Jan Quarré, 06-48496332.