Politie Hollands Midden

Datum: 14 november 2005

Lisse Aanhouding na winkeldiefstal

Een 22-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, pleegde op maandag 14 november, rond 09.30 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Heereweg. Hij nam daar levensmiddelen en sokken weg ter waarde van 22,80 euro. Personeel van de supermarkt droeg de man over aan de politie. De aangehouden man werd na zijn verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november een 21-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot. De 17-jarige jongen was op de Mariënpoelstraat met zijn vriendin en een vriend aan het praten toen de verdachte kwam aanfietsen. Volgens de drie vrienden begon de verdachte te schelden, waarna hij afstapte en de 17-jarige meerdere keren sloeg. Om het slaan te stoppen nam de 17-jarige de verdachte in een houtgreep. De inmiddels gebelde politie trof de twee liggend op straat aan. De verdachte werd hierop aangehouden.

Ter Aar / Leimuiden Gewapende overval in een woning De politie is een onderzoek gestart naar een overval in een woning aan de Smidskade in Ter Aar. De bewoonsters was maandagmiddag 14 november, omstreeks 13.30 uur, alleen thuis toen zij plotseling een vreemde man in huis zag staan. De man vluchtte vervolgens het huis uit.

Een buurman had even daarvoor twee mannen zien lopen in de richting van het huis. Hij vertrouwde het niet en liep naar de woning om poolshoogte te nemen. Daar zag hij een man met een vuurwapen in de hand voor het huis van zijn buren staan. De buurman heeft direct de politie gealarmeerd. Agenten zijn ter plaatse gegaan, maar troffen de verdachten niet meer aan.

Agenten hebben in de omgeving een zoektocht gehouden. Aan de hand van het opgegeven signalement hielden zij, omstreeks 14.10 uur, een auto met drie inzittenden aan op de N207. Twee van de mannen voldeden aan het signalement. Zij zijn ter hoogte van Leimuiden aangehouden. De drie verdachte mannen, een 21-, 24- en 26-jarige allen afkomstig uit Amsterdam, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze verhoord zullen worden. De politie vraagt personen die de mannen hebben zien lopen of zien wegrijden zich te melden. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Leiderdorp Aanhouding na doorrijden na aanrijding

Een 30-jarige man uit Leiden is maandagochtend 14 november in Leiderdorp aangehouden, omdat hij met zijn bestelbus was weg/ doorgereden nadat hij, rond 09.30 uur, op de Hoofdstraat nabij de hoek dr. van Rhijnstraat een betonnen paaltje uit de grond had gereden. Een getuige die dit zag gebeuren noteerde het kenteken en belde de politie. Deze wist de man korte tijd later aan te houden. Hij krijgt proces-verbaal.

Gouda Getuigen van mishandeling gezocht Zaterdag 12 november midden op de dag, rond 12.00 uur, vloog een man een 51-jarige Gouwenaar naar de keel. Dit gebeurde op de Kleiweg. Na een woordenwisseling smeet de man de Gouwenaar tegen een muur, greep hem bij de keel en probeerde deze dicht te drukken. Na enige tijd maakte hij zich weer uit de voeten. Omdat betrokkenen elkaar kenden denkt de politie de verdachte binnenkort te kunnen aanhouden. De politie verzoekt getuigen van de mishandeling zich te melden aan het bureau of via telefoonnummer 0900 - 8844.

Krimpenerwaard Politie zoekt getuigen van auto-inbraken

Afgelopen week is de politie Krimpenerwaard geconfronteerd met een opvallend aantal auto-inbraken, met name in de gemeente Nederlek. In Lekkerkerk zijn tussen 1 november tot heden vijftien aangiften gedaan, in Krimpen aan de Lek vijf. In Schoonhoven werd in die tijd negen keren ingebroken in auto's. In de meeste gevallen werd een deur met grof geweld opengebroken, waarna er voornamelijk autoradio-CD-spelers werden weggenomen. De politie Krimpenerwaard verzoekt dan ook in contact te komen met bewoners die getuigen zijn geweest van deze inbraken en of verdachte situaties. Uw wordt verzocht contact op te nemen met de politie Krimpenerwaard; 0900-8844.

Reeuwijk Jongeren aangehouden voor inbraak in recreatiewoning

Met de aanhouding van jongeren uit Reeuwijk en Gouda heeft de politie een inbraak in een recreatiewoning aan de Twaalfmorgen opgelost. De inbraak vond plaats op dinsdagavond 1 november. Vier jongeren van 14 tot 16 jaar braken daar in en namen onder andere een televisie en een radio weg. Ook stalen ze een buitenboordmotor van een in het water liggende boot. De eigenaar volgde de verkoopsites op internet en ontdekte dat een buitenboordmotor werd aangeboden die veel leek op zijn gestolen buitenboordmotor. Hij toonde interesse en maakte een afspraak met de aanbieder. Met een agent in burger wachtte hij op 4 november op een locatie aan de Oudeweg. Daar verschenen drie jongeren met de buitenboordmotor Als snel was duidelijk dat het de gestolen buitenboordmotor was. Ook in de boot waarmee de jongens waren gekomen lagen uit de woning gestolen goederen. De jongens werden dan ook aangehouden. In deze zaak werd ook de vierde verdachte verhoord evenals een 18-jarige Reeuwijkse heler van de gestolen televisie. Allen bekenden tegenover de politie hun aandeel in deze zaak. Na hun verhoor werden zij in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --