Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/11)

OOSTERHOUT NB, 14 november 2005

Agenten vorderen rijbewijs van automobilisten in

RIJEN: Het rijbewijs van een 30-jarige inwoner van Rijen is door de politie ingevorderd. Dat gebeurde in de nacht van zondag 13 november op maandag 14 november 2005. Agenten zagen, kort na middernacht, de man met hoge snelheid door de bebouwde kom van Rijen rijden. De agenten hadden de grootste moeite om de man bij te houden, gezien de snelheid waarmee hij reed.
De man passeerde met hoge snelheid vele zijstraten zonder af te remmen en gaf ook geen gevolg aan een stopteken. Uiteindelijk stopte de man in de Baroniestraat. Er bleek alcohol in het spel te zijn, doch een blaastest gaf aan de hij beneden de wettelijke grens zat. Gezien het verkeersgevaarlijke rijgedrag is het rijbewijs van de man ingevorderd en opgestuurd naar de Officier van Justitie. Het openbaar ministerie bepaalt, aan de hand van het proces-verbaal, wat er met het rijbewijs gaat gebeuren.
Omdat de man niet meer mocht rijden was de bedrijfsauto waarin hij reed, bij het politiebureau gestald. Rond 07.00 uur zagen de agenten deze auto wegrijden, wat opnieuw een reden was om achter het voertuig aan te gaan. Op de Langenbergseweg bleek dat de verdachte toch achter het stuur gestapt was. Hij pleegde daarmee een verkeersmisdrijf en kan op een tweede proces-verbaal rekenen.

WAALWIJK: In diezelfde nacht raakte ook een 61-jarige Tilburger zijn rijbewijs kwijt. De politie controleerde de man rond op de Besoyensestraat rond 02.40 uur. De 61-jarige automobilist had alcohol gedronken en werd daarom gearresteerd. Hij man moest mee naar het politiebureau en onderging een ademanalyse. Dit gaf een uitslag van 580 bug/l, terwijl 220 bug/l het wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd. Ook in dit geval gaat het openbaar ministerie beslissen wat er met het rijbewijs van de man gaat gebeuren. De verdachte is om 02.00 uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Politie onderzoekt inbraken

MADE: Sieraden zijn buitgemaakt bij een inbraak aan de Prinsenpolderstraat. De gedupeerde belde op zondagavond 13 november rond 21.20 uur de politie om te melden dat er tijdens zijn afwezigheid was ingebroken. De politie stelde vast dat de nog onbekende dader de woning was binnengekomen door een keukenraam te forceren.

RAAMSDONK: Er is ingebroken in een woning aan de Pastoor Bruijnestraat in Raamsdonk. De bewoners waren een paar dagen niet thuis en constateerden de inbraak bij thuiskomst. Dat was zondagmiddag 13 november om 17.15 uur. Er bleek een bovenlichtje te zijn opengebroken. De dader ging er vandoor met een laptop.

WAGENBERG: Met stenen werd een glazen schuifdeur aan de achterkant van een woning aan de Dorpsstraat vernield. Op die manier kon de dader de woning betreden. De woning werd doorzocht maar het is nog niet bekend of de dader ook iets heeft meegenomen. Deze inbraak vond plaats tussen 8 november 12.30 uur en 13 november 13.00 uur.

De politie nam in alle gevallen een aangifte op, stelde een buurtonderzoek en liet de technische recherche naar sporen speuren.

SPRANG-CAPELLE: Op maandag 14 november werd om 01.15 uur ingebroken in een shop van een benzinestation langs de snelweg A-59. De drie nog onbekende daders braken de voordeur op en gingen de shop binnen. Ze waren uit op de inhoud van de kassalade en de voorraad rookwaren. De politie was binnen 6 minuten nadat het alarmsysteem in werking was getreden al ter plaatse. Op dat moment waren de dader als gevlogen. Een politiehond heeft de omgeving nog afgezocht naar de daders. Dit leverde helaas geen positief resultaat op. Aan de hand van de videobeelden van de bewakingscamera wordt verder gerechercheerd naar de daders.

Auteur: Jeroen Steenmeijer