Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


14 november 2005


Hattem - Politie zoekt getuigen

Om duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van een aanrijding op zaterdag (12-11) op de Nieuweweg te Hattem, zoekt de politie contact met getuigen.

Persbericht van zondag (13-11).
De politie onderzoekt een aanrijding die plaatsvond op zaterdagavond rond 19:00 uur aan de Nieuweweg in Hattem. Een 20 jarige man uit Hattem kwam met zijn auto vanuit de Hoopjesweg en ging in de richting van Boertjesland. Voor hem reed een 30 jarige man uit Heerde, deze wilde keren om aan de andere kant van de weg zijn auto te parkeren. Vermoedelijk zag hij daarbij de man uit Hattem over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De man uit Heerde en zijn bijrijder, een 24 jarige man uit Wapenveld, zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Eventuele getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900 8844.


Heerde - 186 bestuurders te snel

Nav klachten over verkeersgedrag en snelheid heeft de politie op vrijdagmiddag (11-11) een snelheidscontrole gehouden op de Bonenburgerlaan en de Elburgerweg. 186 bestuurders werd bekeurd omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur op een traject waar 50 km per uur is toegestaan.

't Harde - Vrouw krijgt boete voor belediging
Een 65-jarige automobiliste uit Elburg kreeg op zondagmorgen (13-11) een boete voor het beledigen van een controleur. De vrouw bevond zich met haar auto op het landgoed Zwaluwenburg dat verboden terrein is voor voertuigen. Toen de vrouw hierop werd aangesproken door een ambtenaar van Stichting Geldersch Landschap gebruikte zij beledigende taal richting ambtenaar. De hoogte van de boete wordt bepaald in nader overleg met het openbaar ministerie. Ze kreeg ter plaatse reeds een transactie van E 65,- aangeboden ivm het zich bevinden op verboden terrein.

Harderwijk - Kop-staartbotsing
Een 37-jarige automobilist uit Lelystad kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de auto van zijn voorganger, bestuurd door een 51-jarige man uit Oosterwolde.
Het ongeval gebeurde op zondag (13-11) rond 14.10 uur op de Leuvenumseweg.
De bestuurder uit Oosterwolde alsmede twee inzittenden van de auto uit Lelystad klaagden over nekpijn en werden voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Beide auto raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.


Nunspeet - Man aangehouden met gestolen auto

De politie heeft op maandag (14-11) om 01.55 uur op de Elburgerweg een 38-jarige man uit Lelystad aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. De auto stond sinds zondag (13-11) gesignaleerd als gestolen. Hij verklaarde de auto te hebben gekocht bij een sloperij. Bij fouillering van de man bleek hij in het bezit van inbrekersgereedschap. De auto en het gereedschap werden in beslag genomen. Omdat de autodiefstal heeft plaatsgevonden in de provincie Flevoland werd de man voor nader onderzoek overgedragen aan de politie aldaar.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --