Regionale persberichten Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 14-11-2005

DIEFSTAL AUTO

Cuijk In de nacht van 13 op 14 november 2005 is vanaf de Zuring te Cuijk een zwarte VW Passaat ontvreemd. Kenteken 26-GS-SF.

BALLETJESPISTOOL AANGETROFFEN

Erp Bij een 20 jarige man uit Gemert is op 13 november 2005 een zgn. balletjespistool aangetroffen. Deze is inbeslaggenomen en de man kreeg een proces-verbaal.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden Tegen een 64 jarige automobiliste uit Uden is op 13 november 2005 proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol. De vrouw had omstreeks 21.05 uur op de Kastanjeweg te Uden tegen een geparkeerde auto gereden. Hierdoor werd de rechterbuitenspiegel eraf gereden. Omdat de vrouw te dronken was om mee te werken aan de ademanalyse, is van de vrouw een bloedproef genomen. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden Tegen een 41 jarige automobilist uit Uden is op 14 november 2005 proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.10 uur op de Markt te Uden tegen een andere auto.

VALSELIJK GEBRUIK RIJBEWIJS

Veghel Tegen een 36 jarige man uit Helmond is op 14 november 2005 proces-verbaal opgemaakt. De man werd omstreeks 02.45 uur op de Meijerijstraat te Veghel gecontroleerd. Hier bleek dat hij gebruik maakte van het rijbewijs van een 42 jarige man uit Helmond. De man zelf had geen rijbewijs.

AMBULANCEPERSONEEL GEHINDERD

Veghel Ambulancepersoneel dat een 42 jarige man uit Boekel medische hulp verleende, werd gehinderd door opdringerige omstanders, die onder invloed van alcohol verkeerden. Het ambulancepersoneel wilde de man helpen, omdat deze 14 november 2005 omstreeks 04.35 uur van zijn fiets was gevallen op de Julianastraat te Veghel. Ook de fietser was dronken. Uiteindelijk is de man door kennissen thuisgebracht.

DRONKEN AUTOMOBILISTE VEROORZAAKT AANRIJDING

Boxtel - Zondagavond kreeg de politie de melding van een automobilist dat hij zojuist op de Elisabeth Bas van achteren was aangereden door een automobiliste en dat deze vervolgens door was gereden. De agenten konden de vrouw met behulp van signalementen op de Parallelweg Noord aanhouden. De 34-jarige Boxtelse negeerde het stopteken van de politie en kwam in de berm tegen paaltjes tot stilstand. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Zij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag is in zijn woning een 42-jarige Bosschenaar aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij zou eerder deze avond zijn vrouw in haar gezicht hebben geslagen. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

VERWARDE MAN IN ACHTERTUIN

Heusden Zondagavond kreeg de politie de melding van een bewoner dat in zijn achtertuin in de Wijksestraat een man liep. Met behulp van signalementen kon de politie op het Burchtplein een 42-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats aanhouden. De man verkeerde in verwarde toestand en is overgebracht naar het politiebureau.

MAN MET MES AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Zondagavond is op de Zuid Willemsvaart een 37-jarige Bosschenaar aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en liep met een mes over straat. De Bosschenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Het mes is inbeslaggenomen.

VIER AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL PORTEMONNEE

Boxtel Zondagavond kreeg de politie de melding van een 40-jarige man uit Boxtel dat zojuist in de Burgakker zijn portemonnee uit zijn auto was gestolen. De man was even de woning binnengegaan zonder de auto af te sluiten. Met behulp van enkele getuigen konden korte tijd later op verschillende locaties in Boxtel vier verdachten worden aangehouden. De jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Boxtel zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

WONINGINBREKER AANGEHOUDEN

Sint Oedenrode In de nacht van zondag op maandag is in zijn woning in Liempde een 29-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze avond te hebben ingebroken in een woning aan de Mauritsstraat in Sint Oedenrode. Met behulp van een getuige kon de verdachte korte tijd later worden aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

MAN VERNIELT RUIT VOORDEUR

s-Hertogenbosch Zondagmiddag is op het Essenplein een 19-jarige man uit Burgum aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zojuist de ruit van de voordeur van een woning aan het Essenplein te hebben vernield. De verdachte zou tevens een 19-jarige man, die in de woning verbleef, hebben bedreigd met een fietsketting. De verdachte is door de inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie overgebracht naar het politiebureau.

AUTO WEGGENOMEN BIJ WONINGINBRAAK; DADER AANGEHOUDEN

Helvoirt De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag de melding van een oplettende getuige dat in de Broekwal een persoon zich verdacht ophield bij geparkeerd staande autos. De persoon ging er vandoor in een auto, echter met behulp van signalementen kon de man even later in Tilburg worden aangehouden. De sleutels van de auto bleken uit een woning aan de Broekwal te zijn gestolen, waarmee vervolgens de auto is weggenomen. De auto werd in de Handboogstraat in Haaren aangetroffen. De eigenaar van de gestolen auto is door de politie in kennis gesteld. De eigenaar had de inbraak nog niet opgemerkt.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN ZEDENDELICT

s-Hertogenbosch De politie zoekt getuigen van een zedenmisdrijf van jl. vrijdag 11 november 2005. Omstreeks 20.00 uur werd die avond een 49-jarige Bossche in het Prins Hendrikpark nabij de Westenburgerweg in s-Hertogenbosch slachtoffer van een zedenmisdrijf. De dader betrof een man met een bromfiets en een helm op zijn hoofd. De vrouw wist uiteindelijk aan de man te ontsnappen. De man stapte op zijn bromfiets en reed weg in de richting van de Gelderse Dam. De vrouw heeft toen hulp gekregen van een groepje jongeren. De politie is op zoek naar getuigen. Verder verzoekt de politie de jongeren die de vrouw hebben geholpen zich te melden bij politieteam Zuidoost via telefoonnummer 0900 8844.

GEZOCHTE BETAALT BOETE

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is op de Graafseweg in s-Hertogenbosch een 64-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden omdat hij nog een boete van 60 euro open had staan. De man betaalde direct.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Veghel Maandagmiddag is een 18-jarige inwoonster van Veghel bij een schoenenwinkel aan de Hoofdstraat in haar woonplaats betrapt op winkeldiefstal. De vrouw probeerde onder haar jas een paar schoenen mee te nemen zonder te betalen. Zij is voor verhoor ingesloten.