Gemeente Helmond


---

Het Kasteel van Sinterklaas


* Logo Kasteel van Sinterklaas Nieuwe Sinterklaaswebsites online
* Sint Nicolaasschool uit Boerdonk is 1e school bij asteel van Sinterklaas

* Win een bezoek van Sinterklaas

De nieuwe website www.hetkasteelvansinterklaas.nl is online. Op deze sfeervolle website van het Kasteel van Sinterklaas is o.a. informatie te vinden, zoals de openingstijden en entreeprijzen. Daarnaast licht deze website alvast een tipje van de sluier op over het Kasteel van Sinterklaas met enkele fotos van de bijzondere bewoners. De site is een initiatief van Stadspromotie Helmond en werd ontwikkeld door Nauta & Haagen in Helmond.

De site www.sintinhelmond.nl bestaat sinds vorig jaar. Op www.sintinhelmond.nl staat niet alleen alles over de Intocht van Sint Nicolaas op 13 november, maar er zijn ook leuke liedjes, grappige spelletjes, recepten en zelfs een gedichtenmachine te vinden.

Sint Nicolaasschool
Op dinsdag 15 november opent het Kasteel van Sinterklaas zijn deuren. De eerste school die een bezoek brengt aan het kasteel is de Sint Nicolaasschool uit Boerdonk. Daarna volgen nog tientallen andere scholen uit Helmond en omgeving. In totaal zullen zon 7.500 kinderen en leerkrachten vanuit het onderwijs het Kasteel van Sinterklaas bezoeken.

Win een bezoek van Sinterklaas
Bij het Kasteel van Sinterklaas staat een reuzengrote schoen. Bezoekers van het Kasteel van Sinterklaas kunnen hier een adreskaartje deponeren. Uit de grote schoen wordt een gelukkige winnaar getrokken van een persoonlijk huisbezoek van Sinterklaas en zijn Hoofdpieten. De schoen staat t/m 4 december bij het Kasteel van Sinterklaas.

Kasteel van Sinterklaas
Op zondag 13 november 2005 arriveert Sinterklaas in Helmond. Op uitnodiging van Stadspromotie Helmond neemt hij vervolgens drie weken lang zijn intrek in het kasteel. In de periode voorafgaand aan 5 december zal de Sint hier vele kinderen welkom heten. Ze kunnen dan een kijkje nemen in de vertrekken waar tientallen Pieten druk bezig zijn met de voorbereidingen voor 5 december. Vóór 5 december moeten er immers duizenden pepernoten worden gebakken, rijmpjes gemaakt, pakpapier ontworpen en talloze cadeautjes uitgezocht. Tussen de bedrijven door neemt Sinterklaas de tijd om duizenden kinderen te ontvangen.

Het Kasteel van Sinterklaas straalt een sprookjesachtige sfeer uit door o.a. het gebruik van wapperende vlaggen, fraaie decorstukken, indrukwekkende kleding en geloofwaardig toneelspel van talloze vrijwilligers.
Bezoekers krijgen in kleine groepjes een rondleiding van een Wegwijspiet. In het kasteel bekijken zij de diverse werkkamers zoals o.a. de Bakkerij, de Schatkamer én natuurlijk de werkkamer van Sinterklaas zelf.
Het feest begint echter al buiten. Voor het kasteel staat het paard van Sinterklaas, Americo. Tevens lopen er enkele Zwarte Pieten rond die liedjes zingen en er zijn lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Openingstijden en toegangsprijzen:
Het Kasteel van Sinterklaas is voor publiek geopend van 15 november t/m 4 december 2005 op de volgende dagen en tijden:

Dinsdag & donderdag van 14.00 16.30 uur
Woensdag & vrijdag van 12.45 16.30 uur *
Zaterdag & zondag van 9.30 17.30 uur

Gesloten

* Tijdens de rustdagen van Sinterklaas is het Kasteel van Sinterklaas gesloten:
op maandagen en op vrijdag 18 november en 2 december

De toegangsprijs bedraagt 1,50 per persoon. Kinderen t/m 2 jaar gratis.
De organisatie adviseert bezoekers om niet te laat aan te sluiten en om rekening te houden met grote drukte. Kaartjes zijn alleen verkrijgbaar bij de kassa voor het kasteel.

Programma
Op de volgende dagen is het Kasteel van Sinterklaas extra feestelijk tussen 12.30 en 16.00 uur:

* Zaterdag 19 november: Optreden van Huub & Mars
* Zondag 20 november: Optreden Zwarte Pietenorkest
* Zaterdag 26 en zondag 27 november: Optreden van Huub & Mars
* Zaterdag 3 december: Optreden van Huub & Mars
* Zondag 4 december: Optreden Zwarte Pietenorkest

Sint Express
In de weekenden en op de woensdagmiddagen van 15 november t/m 4 december rijdt er een speciale trein door Helmond: de Sint Express. Dit Sinterklaastreintje rijdt o.a. langs verschillende parkeerplaatsen in Helmond om bezoekers naar het Kasteel van Sinterklaas te vervoeren.

Gemeentemuseum blijft open
Tijdens het verblijf van Sinterklaas in het kasteel, blijft het Gemeentemuseum gewoon geopend. Dat geldt uiteraard ook voor de Boscotondohal van het museum. De openingstijden zijn: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over het museum kunt u kijken op www.gemeentemuseumhelmond.nl. U kunt ook bellen met 0492 - 58 77 16.