Politie Limburg-Noord

Brand in loods

Datum: 14-11-2005
Tijd bericht: 17:19
Plaats: Echt
Maandagochtend 14 november heeft er een brand gewoed op bedrijventerrein De Berk aan de Nobelweg. De brand is ontstaan in een loods met 3 bedrijven, o.a. een autobandencentrum. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand, brandstichting wordt niet uitgesloten.

In de omgeving zijn roetdeeltjes van de brand terecht gekomen, ook in de woonomgeving. Op advies van de GGD publiceert de gemeente in Dagblad De Limburger van morgenochtend een bericht. Bovendien plaatst de gemeente informatie op de gemeentelijke website. Verder blijft de gemeente, indien noodzakelijk, informatie verstrekken via L1 en haar eigen website (www.echt-susteren.nl).

Mensen die brandlucht hebben ingeademd, kunnen last hebben van hoesten of niezen. De roetdeeltjes die op de bodem en auto's e.d. liggen zijn in principe niet schadelijk voor de gezondheid, tenzij ze ingeslikt worden. Omdat kinderen met spelen deze roetdeeltjes kunnen binnen krijgen, heeft de gemeente Echt-Susteren vandaag preventief de kinderspeelplaatsen en zandbakken laten schoonmaken. Verder wordt geadviseerd om groenten en fruit uit eigen tuin goed schoon te maken voor gebruik.

Het pand waarin drie bedrijven zijn gevestigd, moet als verloren worden beschouwd. Voor de brand zijn vier blusvoertuigen, twee watervoertuigen en een hoogwerker ingezet. Omstreeks 10.30 uur is het sein brand meester gegeven. De nabluswerkzaamheden zullen mogelijk nog 24-uur in beslag nemen.

Dit is een gezamenlijk bericht van de Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg en de politie Limburg-Noord. Voor meer informatie over de gevolgen van de brand kunt u contact opnemen met de gemeente Echt-Susteren afdeling voorlichting: 0475 - 478 478. De voorlichting over het onderzoek naar de oorzaak van de brand is in handen van de politie.