Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)


Nieuws

Nederlandse Sport Alliantie steunt sportnota van VWS

15 november 2005

De Nederlandse Sport Alliantie (NSA) heeft op 14 november jl. positief gereageerd op de sportnota van het Ministerie van VWS. Het nieuwe samenwerkingsverband van de sportkoepels NKS, NCS en NCSU vindt in die nota veel aanknopingspunten voor de initiatieven, die de NSA wil nemen op het snijvlak van sport en samenleving. Met instemming wordt vastgesteld dat het ministerie de NSA vermeldt als uitvoeringspartner in deze. (Bron: NSA)

De NSA wil activiteiten uitvoeren binnen de kaders van zes programmalijnen. Die programmalijnen zijn Participatie en Integratie, Organisatievormen, Waarden en Normen, Kaderleden, Sport en Gezondheid, alsmede Sport en Ontwikkelingssamenwerking.

De NSA kiest er voor zich de komende jaren met name toe te leggen op de vier eerstgenoemde (gelijkwaardige en onderling samenhangende) programmalijnen. Ook op de andere twee programmalijnen worden projecten uitgevoerd.

In 2005 is de NSA met middelen van De Lotto al gestart met drie projecten. Dit zijn de projecten Drop-outs, Allochtonen en Jeugdparticipatie. Deze projecten worden uitgevoerd als doorbraakproject in samenwerking met partners als gemeenten en sportbonden.