Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (14/11)

BERGEN OP ZOOM, 14 november 2005

Brandweer duikt naar mogelijk stoffelijk overschot
KRUISLAND: Een man die vanmiddag aan het vissen was in de Vliet nabij de Kleine Bolspolder schrok enorm toen hij beet had. De man haalde direct zijn lijn boven water en zag dat er vermoedelijk een stoffelijk overschot aan zijn haak zat. Hij schrok hier zo van dat hij de lijn heeft doorgeknipt en het lichaam naar de bodem is gezakt. De politie is gewaarschuwd en heeft de man gehoord. De politie heeft de zaak zeer serieus genomen en direct de politie in kennis gesteld. De brandweer heeft met duikers het water afgezocht. Ook een boot van de Koninklijke Landelijke Politiediensten heeft nog assistentie verleend maar tot op heden is er nog niets aangetroffen. Aangezien de duisternis invalt, staakt de brandweer zijn werkzaamheden. Het is nog onduidelijk of de zoekactie morgen wordt voortgezet.

Man gewond bij arbeidsongeval
STEENBERGEN: Een 59-jarige inwoner van Steenbergen is maandagmiddag gewond geraakt tijdens zijn werkzaamheden bij een bedrijf aan de Westlandse Langeweg. De man liep met een trap en draaide ter hoogte van een machinale bankschroef. Hierdoor kwam hij met zijn overall tussen de bankschroef en raakte bekneld. Met snijwonden en nog onbekend inwendig letsel is de man afgevoerd naar het ziekenhuis.

Politie houdt schennispleger aan
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmiddag rond 15.30 uur een 50-jarige inwoner van Tholen aangehouden nadat hij zich schuldig had gemaakt aan schennis der eerbaarheid. De man was in het zwembad aan de Boulevard toen verschillende mensen de badmeester er op attendeerde dat een man onzedige handelingen met zichzelf aan het verrichten was. De badmeester heeft daarop direct de politie gebeld. Uit getuigenverklaringen blijkt dat 6 mensen hier ooggetuige van zijn geweest. De man is meegenomen naar het bureau. De politie heeft 4 aangiften opgenomen. De man is gehoord en met een dagvaarding heengezonden.
De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbrekers actief bij scholen
ROOSENDAAL: Het afgelopen weekend zijn inbrekers actief geweest bij scholen in Roosendaal. Een viertal scholen is dit weekend bezocht. Een school in de Meidoornlaan is het object geweest van inbraak. Een tweetal ruiten is ingeslagen waarna de daders twee computerkasten hebben meegenomen. Op de Bakersbergweg is dit weekend ingebroken doordat de daders ook hier een ruit van een klaslokaal hebben vernield. Ook hier zijn twee computerkasten meegenomen. Op een school aan de Dr. Schaepmanlaan is zondagavond tussen 20.00 uur is ook een ruit vernield. Het is nog niet bekend wat er is meegenomen.

Winkeldiefstal
ROOSENDAAL: De politie heeft een 18-jarige inwoner van Wouw aangehouden omdat hij zich schuldig had gemaakt aan winkeldiefstal. De man nam uit een winkel aan de Rembrandtgalerij een fles drank mee ter waarde van 5 Euro.
De man is aangehouden en met een dagvaarding heengezonden.

Politie constateert auto-inbrakengolf in de nacht van zondag op maandag
ROOSENDAAL: In de nacht van zondag op maandag werd de wijk Tolberg geteisterd door een groep auto-inbrekers. De politie heeft in alle gevallen aangifte opgenomen. Zij houdt er sterk rekening mee dat een groot deel van de inbraken door dezelfde dader(s) is gepleegd. Vanuit een auto, die geparkeerd stond aan de Damastberg werden een autoradio, een hoedenplank met geluidsboxen en een zonnebril meegenomen. De deur werd aan de bovenzijde ontzet. Aan de Ambrozijnberg werd een voorportier op dezelfde wijze geforceerd, maar werd er niets uit de auto meegenomen. Ook vanuit een auto, die geparkeerd stond aan de Bergrand werd, nadat het portier was verbogen, uiteindelijk niets meegenomen. Aan de Dubbelberg vielen twee autos ten rooi aan het inbrekersgilde. Vanuit één auto werd een
autoradio-/CD-/MP3-speler ontvreemd, vanuit de andere auto een bus deodorant. Ook deze beide autos wist men binnen te komen door het portier te verbuigen. Vanuit een auto, die geparkeerd stond aan de Dragonberg werden op dezelfde wijze enkele CDs en een blikje frisdrank gestolen. De buit van de inbraak in een auto, die geparkeerd stond aan de Abdijberg, bestaat slechts uit één blikken trommeltje met pepermuntjes. Het schadebedrag aan het voertuig bedraagt derhalve het veelvoudige van de opbrengst van de buit.
Bij een auto, die geparkeerd stond aan de Robijndijk was een portierraam ingeslagen, waarna de autoradio is ontvreemd.

Politie houdt man aan voor bedreiging
OUDENBOSCH: Een 36-jarige inwoner van Oudenbosch is door de politie aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. De man had zondagavond rond 22.45 uur een ruit vernield van een woning. Vervolgens heeft hij de eigenaar van de woning mondeling bedreigd. Wat de aanleiding van het voorval is moet nog worden onderzocht. De man is aangehouden voor nader onderzoek. De eigenaar van de woning heeft aangifte gedaan.

Auteur: Nicolette Bovenhorst