Gemeente Tilburg

14-11-2005
Werkzoekenden leveren maatschappelijke bijdrage Werkgelegenheidsproject tROM knapt gereedschap op voor ontwikkelingslanden

Het werkgelegenheidsproject tROM (Tilburgse en Regionale bedrijven Ondernemen Maatschappelijk) werkt samen met de Stichting Vraag&Aanbod uit Tilburg om oud gereedschap op te knappen.

De Stichting Vraag&Aanbod zorgt er vervolgens voor dat dit gereedschap in Afrika en andere ontwikkelingslanden terechtkomt. Vandaag draagt Leo Vosters, trajectbegeleider tROM officieel het eerste gereedschap over aan Rinus van Beek, vrijwilliger van Stichting Vraag&Aanbod.

Dat tROM creatief blijft bewijst de samenwerking met Stichting Vraag&Aanbod. Leo Vosters, trajectbegeleider tROM: 'mooi dat je met gereedschap twee doelen bereikt: hier helpt het opknappen van gereedschap mensen aan werk en aan de andere kant van de wereld helpt hetzelfde gereedschap mensen met hun werk.'

Trom is een werkgelegenheidsproject van Sociale Zaken Tilburg. Het project leidt deelnemers toe naar een betaalde baan. Het werkaanbod bij tROM kan op zijn minst 'divers' genoemd worden. Al eerder bouwden werkzoekenden de Tilburgse Prinsenwagen en knapten zij de historische trein 'De blauwe Engel' op.

Jaarlijks begeleidt tROM zo'n honderd werkzoekenden. Hiervan vinden gemiddeld vijfenzeventig Tilburgers een reguliere baan. De aanpak is consequent. Het is dan ook niet vrijwillig. Het is de bedoeling dat werkzoekenden met een bijstandsuitkering snel weer op eigen benen staan. Dat is goed voor henzelf én voor de maatschappij.