Stadsdeel Zeeburg

Cultuurmakelaar voor Timorplein 21

Zeeburg wil extra ruimte geven aan kunst en cultuur in het stadsdeel. Er gebeurt al veel op dit gebied. Zo zijn er verschillende culturele uitgaansmogelijkheden in het Oostelijk Havengebied. Maar er liggen ook kansen om deze activiteiten uit te breiden.

Met de komst van het cultuurgebouw Timorplein 21 ziet het dagelijks bestuur nu een mogelijkheid om dit te realiseren. In het nieuwe centrum komen een theater en een bioscoop en kunnen culturele ondernemingen zich er vestigen. Het stadsdeel wil een verbinding maken tussen dit aanbod en de schat aan cultuur en kunst in de wijk. Om dit te realiseren heeft het stadsdeel een cultuurmakelaar aangesteld.

Dennis Straat, stadsdeelwethouder cultuur: De cultuurmakelaar brengt vraag en aanbod in en om het gebouw van het Timorplein samen. Er komt een uitwisseling tussen de partijen in het pand met belangstellenden uit de buurt, kunstenaars en ondernemers. Een aantrekkelijk aanbod ten behoeve van de buurtbewoners van Timorplein 21 staat daarbij voor mij voorop.

De cultuurmakelaar legt contact met partners van het Timorpleingebouw zoals Stayokay en Kriterion en partners van buiten het gebouw zoals het stedelijk jongerencentrum Nowhere. Naast deze partners zoekt de kunst- en cultuurmakelaar in de Indische Buurt naar kunstenaars, kerken en scholen om de bestaande initiatieven te versterken door ze te informeren en samen te brengen met de mogelijkheden van het Timorplein.

Het stadsdeel hoopt met deze faciliterende rol de mogelijkheden van het Timorplein ten volle te benutten, waardoor een veelzijdig kunst- en cultuuraanbod ontstaat voor de bewoners in Zeeburg.