TNT Group

Persbericht

Marie-Christine Lombard, Group Managing Director van TNT Express, benoemd tot Ridder in het Legioen van Eer

14 November 2005 - Parijs/Hoofddorp, TNT N.V. heeft vandaag bekend gemaakt dat Marie-Christine Lombard, Group Managing Director van TNT Express, benoemd wordt tot Ridder in het Franse Legioen van Eer. Tijdens een plechtigheid op het kantoor van het Franse werkgeversverbond MEDEF in Parijs vanavond zal Alain Bréau, Co-President van de Franse Federatie Transport en Logistiek en zelf Ridder in het Legioen van Eer, mevrouw Lombard de versierselen behorend bij deze onderscheiding opspelden.

De onderscheiding is een erkenning van de verdiensten van mevrouw Lombard als een van de weinige vrouwen aan de top van een multinational van deze omvang, hetgeen ook blijkt uit het feit dat zij is opgenomen in de top-25 van Europese zakenvrouwen die door de Financial Times wordt gepubliceerd.

Een bijzondere carrière
Marie-Christine Lombard begon haar carrière in New York in een merchandising-functie, waarna zij diverse functies in de bankwereld bekleedde, met name bij de bank Paribas. In 1989 werd zij consultant voor internationale fusies bij de Paribas Group in Parijs. In 1991 werd zij verantwoordelijk voor voor fusies en overnames in de regio Rhône-Alpes.

In 1993 stapte Marie-Christine Lombard over naar het express bedrijf Jet Services in de hoedanigheid van Financieel Directeur, en vervolgens Algemeen Directeur in 1997. Na de overname van Jet Services door TPG in 1999 en de samenvoeging van Jet Services en TNT International Express werd mevrouw Lombard bevorderd tot Algemeen Directeur van het aldus ontstane TNT Express France. In 2004 werd zij benoemd in haar huidige functie van Group Managing Director van TNT Express.

Gecommiteerd aan het sociale beleid van de onderneming, voorvechtster van gelijke behandeling
In haar carrière bij TNT heeft Marie-Christine Lombard zich steeds ingezet voor het sociale beleid van de onderneming en met name voor het Handvest Gelijke Kansen dat in 2003 bij TNT Express Frankrijk is ondertekend. Dit handvest garandeert dat alle medewerkers van het bedrijf dezelfde ontwikkelingskansen krijgen, ongeacht leeftijd, sekse, geloof, gezinsomstandigheden en burgerlijke staat. Daarnaast is mevrouw Lombard een sterke voorvechtster van seksegelijkheid binnen het bedrijf en heeft zij de benoeming van vrouwen in managementfuncties actief ondersteund.

Marie-Christine Lombard is 47 jaar en is in 1981 gediplomeerd aan de ESSEC in Parijs. Zij is lid van het bestuur van de Franse Federatie Transport en Logistiek (TLF), van de Ondernemersclub voor Ontwikkeling in de regio Rhône-Alpes en van het Ontwikkelingscomité van de ESSEC.

TNT N.V. verleent wereldwijd een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 161.000 medewerkers in 63 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2004 bedroeg EUR 12,6 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.