Mazda


3-10-2005

Mazda RX-8 Event

Voor liefhebbers van het echte Zoom-Zoom gevoel en voor degene die dat gevoel wil ervaren in de spectaculaire Mazda RX-8, organiseert Mazda midden november een bijzonder evenement in Lelystad. Indien men over het juiste Zoom-Zoom gevoel blijkt te beschikken maakt men kans om uitgenodigd te worden voor gratis deelname aan één van de vijf dagen en krijgt men de kans alle (rij)eigenschappen van de Mazda RX-8 tot in detail te beleven.

Op de website van Mazda in Nederland kunnen liefhebbers een vragenlijst invullen, aan de hand waarvan wordt vastgesteld of de kandidaat over voldoende Zoom-Zoom gevoel beschikt om optimaal van de RX-8 te kunnen genieten. Onder leiding van instructeurs van Prodrive (de rijvaardigheidschool van Paul Maaskant) leren de deelnemers in één dag de grenzen van de Mazda RX-8 op te zoeken.

De Mazda RX-8 is een unieke auto: het is de enige productieauto ter wereld met een rotatiemotor. Het is een sportwagen met een vernieuwend karakter. Het meest bijzondere aan de Mazda RX-8 is ongetwijfeld zijn rotatiemotor. Deze motor heeft geen cilinders zoals een normale krachtbron, maar twee snel roterende zuigers. Er zijn twee motorvarianten leverbaar, goed voor een indrukwekkend vermogen van 192 of zelfs 231 pk. De motor zit laag bij de grond vlak achter de vooras en is zeer compact, veel kleiner dan een gewone verbrandingsmotor. Zo krijgt het model een ideale gewichtsverdeling van 50/50 over de voor- en achteras. Mede door deze motor en vanwege zijn kenmerkende freestyle-achterportieren kent de Mazda RX-8 geen gelijke.

Het unieke Mazda RX-8 Event vindt plaats van 14 tot en met 18 november. Inschrijven kan tot 26 oktober a.s. via www.mazda.nl. De gelukkigen worden uiterlijk vóór 31 oktober a.s. via een brief op de hoogte gebracht. Alle overige deelnemers zullen door middel van een e-mail op de hoogte worden gebracht.