TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 11-11-2005

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 14 november
Nederland 2 - 20.25 uur

KIPFILET IN SUPERMARKT SOMS MAANDEN OUD

Maandag 14 november in het TROS-consumentenprogramma RADAR: hoe veelzijdig is kip eigenlijk? Veel veelzijdiger dan consumenten denken. Zo blijkt de verse kip uit de supermarkt soms maanden oud. Die wordt ingevroren uit Brazilië ingevlogen. Daarnaast zit er niet alleen salmonella en campylobacter in kip. Sommige kipfilet wordt ingespoten met water en om te zorgen dat het water er niet uitsijpelt, wordt er eiwit toegevoegd uit varkens en runderslachtafval. Het ministerie van Landbouw zegt dat de regels multi-interpretabel zijn, maar europarlementariër Staes zegt dat inspuiten ronduit illegaal is.

Verder in RADAR aandacht voor de babyfoon van Philips. Tientallen ouders meldden dat van deze babyfoon de lampjes het wel doen, maar geen geluid doorgeeft. Je denkt dat je baby lekker ligt te slapen, maar de werkelijkheid kan heel anders zijn. De klantenservice van Philips weet ervan, maar is niet scheutig met een oplossing.

Radar Extra
Verder deze week een live-webcast aansluitend na de tv-uitzending om 21.00 uur waarin verder wordt gepraat met gedupeerden. En na de herhaling dinsdag op Nederland 1 om 13.48 uur een speciale uitzending over de laatste ontwikkelingen rond de aandelenleaseaffaire.

Na jarenlange rechtszaken en bemiddelingspogingen eindelijk een doorbraak in de Dexia-affaire. Voor de zomer werd de Duisenberg-regeling gepresenteerd aan de donateurs van de Stichting Leaseverlies. In meerderheid (80%) hebben zij gestemd vóór de regeling. Maar voor welke aandelenleasegedupeerden is deze schikking echt een optie en voor wie niet? Bij welk verlies ben je beter af met de schikking en wanneer kun je beter zelf naar de rechter? Hoeveel ben je dan kwijt aan een advocaat en wat zijn de winkansen? Welke zaken spelen er nog meer rond aandelenlease bij de rechter? In RADAR aandacht voor de concrete gevolgen van de schikking voor een aantal gedupeerden en de laatste juridische ontwikkelingen.

RADAR wordt gepresenteerd door Antoinette Hertsenberg.

Voor meer informatie: www.trosradar.nl