Gemeente Tilburg

Datum
11 november 2005

Berging vliegtuigwrak Vossenberg West II

Start graafwerkzaamheden maandag 14 novemeber
Op maandag 14 november wordt in opdracht van de gemeente Tilburg gestart met de graafwerkzaamheden voor de berging van het vliegtuigwrak. Vorige week zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart, zoals het plaatsen van een damwand en het wegpompen van het grondwater. Het wrak ligt naar verwachting op 8,5 meter diepte en moet geborgen worden voor het bouwrijp maken van bedrijventerrein Vossenberg West II. Naar verwachting duren de graafwerkzaamheden ongeveer drie weken.

Vliegtuigwrak
Op dit moment is nog niet duidelijk om wat voor vliegtuig het gaat. Ook de staat waarin het wrak zich bevindt is nog niet bekend. In de loop van de werkzaamheden moet hier meer duidelijkheid over komen.

Omgeving berging
Voor de berging van het vliegtuigwrak is een werkterrein van 100 bij 100 meter afgezet met hekken. Daarnaast wordt de Schepersdijk vanaf maandag 14 november voor de duur van de werkzaamheden volledig afgesloten voor alle verkeer. Uit veiligheidsoverwegingen wordt er niemand toegelaten op het werkterrein.

Vorderingen berging op internet
Via de site www.tilburg.nl wordt u vanaf maandag 14 november geïnformeerd over de laatste stand van zaken. Dagelijks vindt u hier foto´s die de vordering van de werkzaamheden weergeven.


---
Voor de redactie (