Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 11-11-2005

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending maandag 14 november
Nederland 2, 17.58 uur

ONDERWERPEN TWEEVANDAAG
MAANDAG 14 NOVEMBER

Wat is er gebeurd met de Papoea's tijdens de overdracht van Nieuw Guinea aan Indonesië en welke rol speelde Nederland? Michael Pelletier was in de jaren zestig VN-waarnemer en vertelt over zijn ervaringen in 1962/1963. In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Pieter Drooglever de soevereiniteit van Nieuw Guinea onderzocht. Zijn bevindingen maandag in TWEEVANDAAG.

De één noemt het discriminatie, de ander handhaving van de wet. De gemeente Haarlem controleert of Somaliërs terecht een bijstandsuitkering ontvangen. Daarvoor moeten ze bewijzen waar ze de afgelopen maanden hebben gewoond. Na het onderzoek van de Sociale Dienst is 50 procent van de Somaliërs zijn uitkering kwijt geraakt. Een groot aantal Somaliërs is hiertegen in beroep gegaan. Daarin worden ze gesteund door de oppositiepartijen in de Haarlemse gemeenteraad.

Paaldansen moet een olympische sport worden. De sport die is begonnen als erotisch entertainment in nachtclubs, wordt nu op grote schaal beoefend in sportscholen. Alle initiatieven hebben één ding gemeen: paaldansen is hot en goed voor je. Het spreekt al je spieren aan en zorgt voor een ijzeren conditie. Kortom, paaldansen moet serieus genomen worden.

Zie ook: www.tweevandaag.nl

(Onderwerpen onder voorbehoud)