Ingezonden persbericht


Adviseursportal van Microsoft Nederland van start

Ondersteunende informatie voor onderzoek en beoordeling IT-oplossingen

Schiphol-Rijk, 14 november 2005 - Speciaal voor adviseurs is Microsoft Nederland gestart met een afzonderlijke sectie op zijn website. Hier kunnen adviseurs uitgebreide informatie vinden ter ondersteuning van het onderzoeken en beoordelen van specifieke IT-oplossingen. Op deze website, genaamd 'Microsoft voor Adviseurs' (www.microsoft.nl/adviseurs/), is de informatie ingedeeld naar actuele thema's zoals bedrijfsapplicaties, beveiliging, corporate governance, integratie, open standaarden, elektronische overheid en productiviteit.

Enkele onderwerpen die op de site aan bod komen, zijn: * International Financial Reporting Standards (IFRS) - Een onderzoek naar de mate waarin Microsoft Axapta 3.0 de IFRS - beter bekend als de International Accounting Standards (IAS) - ondersteunt. Het onderzoek is uitgevoerd door KPMG Duitsland. * Productiviteit door samenwerking - In een communicatie- en samenwerkingsomgeving op basis van Microsoft-technologieën kunnen zakelijke gebruikers niet alleen hun individuele productiviteit verhogen, maar ook die van teams en het bedrijf als geheel. Aan de orde komen de principes die ten grondslag liggen aan de communicatie- en samenwerkingsinfrastructuur van Microsoft, evenals de voordelen die deze infrastructuur oplevert voor informatiewerkers, IT-professionals en ontwikkelaars. * Sarbanes-Oxley en de rol van Microsoft-technologie - Beursgenoteerde ondernemingen moeten heel wat werk verzetten om te voldoen aan de nieuwe regels van de Sarbanes-Oxley Act. Deze wet is ook van toepassing op Europese bedrijven die zaken doen met de Verenigde Staten. De adviseursportal geeft informatie hoe Microsoft deze bedrijven op dit gebied kan ondersteunen.

Daarnaast zullen er op de portal geregeld columns verschijnen over actuele ICT-onderwerpen. Ook kunnen bezoekers zich abonneren op een elektronische nieuwsbrief die tweemaandelijks verschijnt. Tot slot krijgen bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen, die door experts van Microsoft beantwoord zullen worden.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht