SP Tilburg


Tilburg, 14 november 2005

Tilburger duidelijk: 'Geef ons de Heuvel terug!'

Voor de zoveelste keer krijgt het Tilburgse gemeentebestuur de duidelijke boodschap van de burgers over de Heuvel te horen: ophouden met die fratsen en het plein terug in oude glorie! Meer groen, meer levendigheid, meer sfeer, dát is wat burgers zoeken. Voor de politiek een duidelijk signaal, lijkt ons. Voor de komende verkiezingen zullen de partijen dan ook hom of kuit moeten kiezen: open of dicht, that's the question.

Bij de vorige verkiezingen stond de Heuvel-discussie centraal. Een grote meerderheid van partijen koos toen openlijk en enthousiast voor een Heuvel met meer sfeer, meer groen en minder auto's. Maar een half jaar ná die verkiezingen draaiden ze in het geniep van de achterkamertjes als een blad aan een boom om. Volgens de SP werd de kiezer op die fors manier een oor aan genaaid en vroeg dan ook om een referendum. De rest is geschiedenis.

Met de nieuwe verkiezingen voor de deur en vooralsnog geen spa in de grond of dure contracten afgesloten voor een open Heuvel, is dít het moment voor partijen om duidelijkheid te geven. Om uit te leggen waarom zij terugkwamen op zo'n dure verkiezingsbelofte, en om te vertellen hoe zij daar nu tegenover staan. De signalen uit de stad zijn overduidelijk: handen af van de Heuvel, geen auto's maar sfeer! Wij verwachten dat alle partijen daar in het schrijven van hun verkiezingsprogramma's aandacht aan zullen besteden.

Wat de SP betreft gaat er voor de Heuvel en de rest van de Cityring geen spa de grond in voordat de Tilburgers zich daar expliciet over hebben kunnen uitspreken.


---- --