Gemeente Beverwijk


14-11-2005 Winnaar laptop bekend!

De culturele uitmarkt 'Beverwijk uit de Kunst' van 25 september ligt al weer even achter ons. Tijdens het succesvolle evenement zijn flyers verspreid met een verzoek om een DigiD aan te vragen. Wie dit deed maakte kans op een prachtige laptop!

De winnaar
Alle mensen die zich na aanmelding bij DigiD hebben laten registreren op de website van de gemeente Beverwijk maakten kans op de prijs. De trekking is op 3 november verricht door burgemeester Th.L.N.Weterings. De gelukkige winnaar van de laptop is de heer De J.G.N.Commandeur uit Beverwijk. Meneer is schriftelijk in kennis gesteld en krijgt deze week persoonlijk een laptop ter waarde van ¤ 1199,-- uitgereikt.

Wat is DigiD?
DigiD (spreek uit: 'Diegiedee') staat voor Digitale Identiteit en is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op Internet uw identiteit kan verifiëren. Op aanvraag ontvangt u van DigiD hiervoor een gebruikersnaam met wachtwoord. Voortaan kunt u met die gebruikersnaam en dat wachtwoord bij steeds meer overheidsinstellingen terecht voor elektronische diensten. U hoeft dan niet steeds een nieuwe inlognaam en wachtwoord te verzinnen en te onthouden maar alleen uw DigiD inlognaam en wachtwoord. In 2005 worden een aantal gemeenten en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) aangesloten op DigiD. Steeds meer overheidsorganisaties volgen straks hun voorbeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan de Belastingdienst voor uw jaarlijkse aangifte, de Informatie Beheer Groep en de Sociale Verzekeringsbank. Een actueel overzicht van alle aangesloten overheidsinstellingen vindt u op www.digid.nl onder 'aangesloten diensten'.

Meer informatie
Een DigiD kunt u altijd aanvragen. In de hal van het Stadskantoor en in de centrale bibliotheek liggen informatieboekjes. U kunt ook alle informatie over DigiD vinden via www.digid.nl