PETER VENTRESS BENOEMD TOT DIRECTIEVOORZITTER VAN BUHRMANNS DIVISIE OFFICE PRODUCTS EUROPA

Amsterdam, 14 november 2005 ­ Buhrmann NV kondigde vandaag aan dat Peter Ventress (44) per 14 november benoemd is tot Directievoorzitter van Buhrmanns Divisie Office Products Europa. Hij zal rapporteren aan Buhrmanns bestuursvoorzitter en CEO Frans Koffrie.

De heer Ventress voegt aanzienlijke leiderschapservaring toe aan het Europese managementteam. De afgelopen drie jaar was hij als President verantwoordelijk voor Corporate Express Canada. Onder zijn leiding heeft het bedrijf jaar op jaar omzet en winstgroei geboekt.

De heer Ventress trad in 1999 in dienst bij Buhrmann als Director Générale France van de voormalige Paper Merchanting Divisie. In oktober 2001 werd hij benoemd tot Regional Vice President van de Divisie Office Products Europa, waarna in januari 2003 zijn benoeming in Canada volgde. Voordat de heer Ventress in dienst trad bij Buhrmann was hij Managing Director van Guppy Paper Ltd. in het Verenigd Koninkrijk.

Als Directievoorzitter van de Divisie Office Products Europa zal de heer Ventress werken vanuit het hoofdkantoor van Buhrmann in Amsterdam. Met circa 3.600 medewerkers in 12 Europese landen, vertegenwoordigde de Divisie in 2004, met een totale omzet van EUR 911 miljoen, 16% van Buhrmanns inkomsten.


- - -

Aanvullende informatie
Buhrmann is een van `s werelds toonaangevende leveranciers van office products aan bedrijven en organisaties. Daarnaast is Buhrmann distributeur van grafische apparatuur en gerelateerde diensten in zes Europese landen. Als klantgerichte en verkoopgedreven organisatie levert Buhrmann producten die door miljoenen mensen bij hun dagelijkse werk worden gebruikt.

Buhrmann is wereldwijd actief op het gebied van office products, voornamelijk onder de merknaam Corporate Express. De onderneming beschikt over een wijd verspreid mondiaal distributienetwerk dat zich uitstrekt over Noord-Amerika, Europa en Australië.

De onderneming heeft het hoofdkantoor in Nederland en behaalde in 2004 een jaaromzet van EUR 5,5 miljard. Buhrmann heeft 18.000 medewerkers en is actief in achttien landen. De financiële resultaten over het vierde kwartaal 2006 worden gepubliceerd op 9 februari 2006. Buhrmann is genoteerd aan Euronext Amsterdam (Euronext: BUHR) en de beurs van New York (NYSE: BUH).

Voor meer informatie
Pers: Peter van Boesschoten Analisten / beleggers: Carl Hoyer Telefoon: +31 (0)20 651 10 34 Telefoon: +31 (0)20 651 10 42 peter.van.boesschoten@buhrmann.com carl.hoyer@buhrmann.com

Buhrmann NV