TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-11-2005

RADAR WINT GEBROEDERS BRUINSMA EREPENNING VERENIGING TEGEN KWAKZALVERIJ ROEMT ONTHULLINGEN TROS-CONSUMENTENPROGRAMMA

Het TROS-consumentenprogramma RADAR heeft afgelopen zaterdag de Gebroeders Bruinsma Erepenning van de Vereniging tegen de Kwakzalverij in ontvangst genomen.

RADAR krijgt de prijs vanwege de voortreffelijke wijze waarop zij bij herhaling ernstige vormen van kwakzalverij aan de kaak stelt. Uit het juryrapport: "U stelde de Indiaanse oorkaarsen, de Groning-Italiaanse kwak Bruno Santanera met zijn Biostabil en de Harlingse kwakzalvers van de 'kliniek' Eye4care op meer dan voortreffelijke en vaak amusante wijze aan de kaak."

Grote waardering heeft de Vereniging voor de uitzending over de ASR-therapie, waarbij mannen met seksuele problemen desnoods werden gemasturbeerd door ontklede hulpverleensters. "In een keer bracht RADAR aan zowel de kwakzalvers zelf als aan het misleidende en nutteloze VWS-kwaliteitsbeleid inzake alternatieve geneeswijzen de 'genadeklap' toe." Naar aanleiding van de RADAR-uitzending zijn kamervragen gesteld en heeft de minster van VWS, Hans Hoogervorst, besloten dit kwaliteitsonderzoek niet langer te bekostigen.

Voor meer informatie: www.trosradar.nl