ABN AMRO

Amsterdam, 14 november 2005

Online brokerageservice van ABN AMRO: maatwerk voor de actieve belegger

ABN AMRO biedt vanaf morgen Tradebox, het online brokeragesysteem van de bank. Tradebox levert real-time nieuws- en koersinformatie, charts en analyse-tools voor aandelen en opties die op verschillende (internationale) beurzen worden verhandeld. Daarnaast levert het systeem vanaf begin volgend jaar fundamentele opinies en bedrijfsgegevens.

Kenmerkend voor Tradebox is de flexibele samenstelling en prijsstelling: de klant betaalt alleen voor die informatie en functionaliteiten die hij via Tradebox aangeboden wil hebben. Tradebox bestaat uit verschillende pakketten: het Tradebox Basispakket, Technische Analyse en de Option Analyser. Met het laatste pakket heeft de belegger de mogelijkheid om de beste renderende opties te kunnen selecteren. ABN AMRO is met Option Analyser de eerste bank in Nederland. Tradebox is tot 31 december 2006 voor de actief beleggende klant van ABN AMRO gratis. Het basispakket is in 2006 ook gratis voor de actieve belegger (meer dan 15 transacties per kwartaal). Dit maakt Tradebox sterk concurrerend in prijs.

Tradebox is gedurende een periode van zes maanden ontwikkeld in samenwerking met een groep actieve beleggers. Deze groep werd nauw betrokken bij de verdere verfijning en het op de wens en behoefte van de belegger afstemmen van het systeem.

Gerard Bergshoeff, directeur beleggen bij ABN AMRO Nederland: `Tradebox voldoet helemaal aan de laatste eisen van de actieve belegger. Niet alleen is het systeem samen met de klant ontwikkeld, Tradebox is ook nog eens scherp geprijsd. Dat maakt Tradebox de nieuwe standaard in online beleggen.'

Om de dienstverlening voor de actieve belegger verder te complementeren biedt ABN AMRO sinds mei Trading vanuit de dealingroom in Amsterdam. Trading is een service waarbij specialisten op de dealing room op basis van fundamentele en technische analyse beleggers actief adviseren. Het rechtstreeks kunnen sparren met een adviseur dicht op de markt spreekt de klant aan. Eerder dit jaar kondigde de bank Direct Beleggen aan tegen een fors gereduceerd tarief. Met Direct Beleggen kan de klant de orders opgeven via internet, het call center en de mobiele telefoon zonder tussenkomst van een adviseur.

Perscontacten: 020 6288900


---- --