Gemeente Bronckhorst
---


Uitnodiging installatie Henk Aalderink als burgemeester van Bronckhorst op 14 november

Koninklijk Besluit: benoeming per 10 november

Geachte persrelatie,

Met trots installeert de gemeente Bronckhorst Henk Aalderink op maandag 14 november a.s. als nieuwe burgemeester. Dit gebeurt tijdens een buitengewone raadsvergadering in de raadzaal van het gemeentehuis van Bronckhorst aan de Raadhuisstraat in Hengelo Gld. van 15.00 tot 16.00 uur. Aansluitend is er een receptie tot 18.30 uur.

U bent van harte welkom vanaf 14.45 uur aanwezig te zijn.

Vandaag is bekend geworden dat Henk Aalderink per 10 november a.s. bij Koninklijk Besluit is benoemd. Aalderink is 56 jaar en woonachtig in Doesburg. Sinds november 2001 was hij lid van Gedeputeerde Staten van de Provincie Gelderland. Daarvoor is hij achtereenvolgens raadslid en wethouder geweest van de gemeente Doesburg. Tijdens zijn wethouderschap was Henk Aalderink tevens lid van Provinciale Staten. De beoogd burgemeester is lid van de VVD, maar heeft naar eigen zeggen 'een sociale en liberale kamer in één hart'. Basis voor zijn handelen zijn vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van alle mensen.

Aalderink is ook geruime tijd ondernemer geweest. In 1978 heeft hij een bedrijf overgenomen in de beveiligingsbranche, dat hij in 25 jaar tijd heeft weten uit te bouwen tot een firma met enkele honderden medewerkers. In 2001 heeft Henk Aalderink het bedrijf overgedragen aan zijn zoon.

Henk Aalderink wil met een open, resultaatgerichte en inspirerende houding een belangrijke impuls geven aan de nieuwe gemeente Bronckhorst. Hij krijgt de portefeuilles: . handhaving, openbare orde en veiligheid
. communicatie/promotie
. recreatie/toerisme


---
Hengelo Gld, 17 oktober 2005

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

De nieuwe burgemeester is bereikbaar op telefoonnummer (0313) 48 45 42.


---- --