Gemeente Haarlem


31 oktober 2005

304/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Naar de middelbare school met dyslexie: informatieavond


Het Makkelijk Lezen Plein van de Stadsbibliotheek Haarlem organiseert op maandag 14 november 2005 een informatieavond voor ouders van dyslectische kinderen in groep 7 en 8. Op deze informatieavond kunt u van gedachten wisselen met ouders van een dyslectisch kind op een school voor voortgezet onderwijs.

Begin november is er op een informatieavond van het Makkelijk Lezen Plein informatie gegeven over hoe je tot een goede schoolkeuze komt voor een dyslectisch kind door een deskundige van de onderwijsbegeleidingsdienst. De informatieavond van 14 november is daar een aanvulling op.
Op deze avond zal een korte uitleg gegeven worden over het leerwegondersteund onderwijs. Daarnaast wordt ingegaan op vragen als: hoe stel je je als ouder op tegenover de school? Wat kun je verwachten van een school en wat niet? Wat kun je als ouder zelf doen? Welke hulpmiddelen zijn er om het leren te ondersteunen?
Daarna zullen ouders met een kind op een school voor voortgezet onderwijs iets vertellen over hun ervaringen met de school van hun kind. Uiteraard er is uitvoerig gelegenheid tot het stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen.
Op www.makkelijklezenplein.nl vindt u in het deel voor ouders onder Nieuws een opsomming van de scholen waarvan een ouder aanwezig is op deze avond. De lijst wordt nog tot 14 november bijgewerkt.

De avond wordt gehouden in de Stadsbibliotheek Haarlem, Gasthuisstraat 32, Haarlem, van 20.00 uur tot 22.00 uur. De toegang bedraagt E5. Kaarten zijn te verkrijgen in de Centrale Bibliotheek, in Bibliotheek Noord en Bibliotheek Schalkwijk. Ook aan de zaal kunt u kaarten kopen. Reserveren is niet mogelijk.

Inlichtingen via 023 - 5115300 of via n.geuzebroek@haarlem.nl (Nanda Geuzebroek, consulent Makkelijk Lezen).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie
1) Inlichtingen bij:
- Nanda Geuzebroek, consulent Makkelijk Lezen, e-mailadres: n.geuzebroek@haarlem.nl
- Erna Houwers, jeugdbibliothecaris, e-mailadres: e.houwers@haarlem.nl
Beide personen zijn telefonisch bereikbaar via 023 - 511 53 00.
2) Dit bericht is bestemd voor ouders van dyslectische kinderen. Deze zijn vaak zelf ook dyslectisch. Wilt u daarom in de titel van het bericht het woord dyslexie of dyslectisch opnemen?


Stadsbibliotheek
Hanneke Idema
023-5115310
h.idema@haarlem.nl
---- --