ermelo.. locatie: inp/2005/11/14/f005.htm url: nbcode: nb102 nb12 nl00 nbpersagenda bron: Provincie Gelderland betalen: 500 log: 20051101:14:10 gelderla.scr lead_org: De werkzaamheden van de provincie Gelderland aan de Harderwijkerweg en Oranjelaan (dit is de provinciale weg N303) tussen Harderwijk en Ermelo zijn bijna klaar. Vanaf maandag 14 november gaat de laatste fase in, die duurt tot woensdag 30 november. Tijdens deze periode is de Oranje laan afgesloten en is er op deze weg geen verkeer van en naar Harderwijk mogelijk. Als de weersomstandigheden het toelaten, zijn dus alle werkzaamheden begin december klaar. Er ligt dan een nieuwe rotonde met fietstunnels en de weg is ingrijpend veranderd. Daardoor zijn de centra van Harderwijk en Ermelo beter bereikbaar. Ook ligt er dan ten zuiden van de Harderwijkerweg een nieuwe aansluiting met de A28 voor het verkeer van en naar de nieuwe wijk Drielanden. afz: foetsie@nieuwsbank.nl Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2005-691       |
|                                            |Arnhem|1 november 2005|
|                                            |,     |               |
WERKZAAMHEDEN HARDERWIJKERWEG/ORANJELAAN TUSSEN HARDERWIJK EN ERMELO NADEREN EINDE (N303) Verkeershinder van 14 tot en met 30 november 2005

De werkzaamheden van de provincie Gelderland aan de Harderwijkerweg en Oranjelaan (dit is de provinciale weg N303) tussen Harderwijk en Ermelo zijn bijna klaar. Vanaf maandag 14 november gaat de laatste fase in, die duurt tot woensdag 30 november. Tijdens deze periode is de Oranje laan afgesloten en is er op deze weg geen verkeer van en naar Harderwijk mogelijk.

Als de weersomstandigheden het toelaten, zijn dus alle werkzaamheden begin december klaar. Er ligt dan een nieuwe rotonde met fietstunnels en de weg is ingrijpend veranderd. Daardoor zijn de centra van Harderwijk en Ermelo beter bereikbaar. Ook ligt er dan ten zuiden van de Harderwijkerweg een nieuwe aansluiting met de A28 voor het verkeer van en naar de nieuwe wijk Drielanden.

Werkzaamheden
Tijdens de wegafsluiting worden de noodwegen rondom de nieuwe rotonde verwijderd en wordt de Ttonselrotndonde deze aangesloten op de Oranjelaan. De rotonde wordt vervolgens in de nachtelijke uren aangesloten op de Harderwijkerweg, Ceintuurbaan en de Groene Zoomweg. Als laatste wordt dan de parallelweg van de Weisteeg nog aangelegd.

Gevolgen voor het autoverkeer
Het verkeer vanaf de snelweg A28 afrit 12en kan alleen Harderwijk in. Het overige verkeer wordt omgeleid via afrit 13. Verkeer vanuit Harderwijk richting A2812 naar Zwolle en Amersfoort kan gebruikmaken van oprit 12. Ermelo is vanuit Harderwijk bereikbaar via de omleidingsroute E.s, aangegeven vanuit Harderwijk (E) Verkeer vanuit Ermelo richting Harderwijk volgt omleidingsroute H. Het verkeer vanuit Drielanden en Ermelo richting Harderwijk en Ceintuurbaan kan vanaf maandag 14 november gebruikmaken van de nieuwe rotonde. Automobilisten van en naar de Weisteeg kunnen via het Beneluxpad rijden.

Gevolgen voor fietsers
Het fietsverkeer van en naar Harderwijk kan gebruikmaken van de bypass en het nieuwe tweerichtingsfietspad. Het fietsverkeer van en naar de Ceintuurbaan wordt door twee tunnels geleid.

Meer informatie
Meer informatie over dit project is te vinden op www.gelderland.nl/N303/Ontwikkelen/Wegenbouwprojecten.