Gemeente Hoogeveen

8 november 2005
Sportverenigingen ondertekenen convenant Bentinckspark De gemeente Hoogeveen en negen sportverenigingen gaan een convenant ondertekenen over de ontwikkeling van het Bentinckspark. Op maandag 14 november zetten wethouder Wietze van der Zwaag van Sport en bestuursleden van de verenigingen hun handtekening onder het convenant. Daarmee bezegelen ze de afspraken die de afgelopen maanden zijn gemaakt over het nieuwe Bentinkspark.

Succesvol

Op dit moment wordt er door de gemeente gewerkt aan een plan om het Bentinckspark in Hoogeveen te verbeteren. Daarbij betrekt de gemeente de sportverenigingen die nu op het Bentinckspark gehuisvest zijn zoveel mogelijk. In de afgelopen maanden hebben de gemeente en de verenigingen afspraken gemaakt over de toekomst van het sportpark. Deze afspraken zijn vastgelegd in het convenant âOntwikkeling Bentincksparkâ. Daarin staat onder andere dat de sportverenigingen hun functie op het park behouden. Verder gaan de sportverenigingen zich samen met de gemeente inspannen om het nieuwe Bentinckspark succesvol te maken.

Sport, recreatie en toerisme

Sport is belangrijk voor Hoogeveners. In verenigingen, maar ook individueel wordt er heel wat gesport. En of het nu om team- of solospel gaat, recreatief of in competitie: iedereen wil graag alle ruimte hebben om sportief en ontspannen bezig te zijn. Het Bentinckspark is een uniek, groot sportcomplex midden in Hoogeveen. Maar het park is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen en wensen van de moderne sporter. De gemeente Hoogeveen wil van het Bentinckspark een bruisend en aantrekkelijk multifunctioneel park maken, waar Hoogeveners trots op kunnen zijn. Naast sport heeft het nieuwe Bentinckspark ook ruimte voor recreatie en toerisme. Inmiddels heeft de gemeente aan conceptontwikkelaar Walas The Maverick uit Amersfoort opdracht gegeven om een plan te ontwikkelen voor het park. Dit plan is halverwege volgend jaar gereed.