Time : 11:29:42 AM
Date : Wednesday, November 09, 2005
Sender Name: Clinique Saint-Jean - Kliniek Sint-Jan

Info- en opsporingsdag diabetes in de Kliniek Sint-Jan

Geachte Journalist(e),

Op maandag 14 november is het de Werelddag van de Diabetes. Naar aanleiding daarvan richten de Directie van de Kliniek Sint-Jan en de dienst endocrinologie een infostand in, met ondersteuning van een voedingsdeskundige en de diabetesverenigingen ABD (Association Belge du Diabète), VDB (Vlaamse DiabetesVereniging) het Diabeteshuis.

Wij willen het grote publiek sensibiliseren: "Wat is diabetes, hoe behandel je het, wat zijn de risicogroepen?" Met andere woorden: "Momenteel ben ik geen diabeet, maar hoe groot is de kans dat ik de ziekte alsnog ontwikkel?".
Daarom kan iedereen die het wenst op maandag 14 november in de hal gratis zijn risicoprofiel laten bepalen.

We meten de glycemie, BMI en buikomtrek (niet verplicht) van iedereen die dat wenst en we geven alle nodige informatie over aangepaste voeding. Bovendien zal er de mogelijkheid zijn om op verschillende fitnesstoestellen het calorieverbruik bij inspanning te meten. Want beweging is heel belangrijk om diabetes te voorkomen.

Uiteraard staan verpleegkundigen en specialisten tot uw beschikking voor interviews.

Algemeen Directeur Patrick Gérard, Dr. Michel Ponchon, Diensthoofd Endocrinologie en Mijnheer Marc Buyens, Hoofdverpleegkundige Endocrinologie en Diabetesverpleegkundige, hebben dus de eer en het genoegen u uit te nodigen op maandag 14 november tussen 11 en 15 uur in de Kliniek Sint-Jan, Kruidtuinlaan 32, 1000 Brussel.

Graag kregen wij op voorhand een seintje over Uw aanwezigheid via een telefoontje op 02/221 90 54 (van maandag tot woensdag), een fax naar 02/219 14 92 of een mailtje naar droelens@klstjan.be.

Met vriendelijke groeten,

Dirk Roelens
Perscontact Sint-Jan
Tel: 02/221 90 54
Fax: 02/219 14 92
droelens@klstjan.be

URL: http://www.clstjean.be http://www.klstjan.be