Gemeente Bergen


Persuitnodiging

Datum 10 november 2005
Plaats Nieuw Bergen

Gemeente Bergen plaatst digitale infozuilen

Maandag 14 november om 11.00 uur neemt wethouder Van Eupen, portefeuillehouder Recreatie en Toerisme, de eerste digitale recreatieve informatiezuil in gebruik. Deze eerste van in totaal 20 informatiezuilen staat in de hal van het gemeentehuis. U bent van harte welkom bij de openingshandeling.

De gemeente Bergen wil samen met recreatieondernemers op zoveel mogelijk locaties in de gemeente de toeristen van informatie voorzien. Bij twaalf recreatie- en horecabedrijven en in elk van de zes kernen plaatst de gemeente daarom een informatiezuil. Toeristen kunnen zich via de zuil informeren over recreatie- en horeca bedrijven, wetenswaardigheden, activiteiten en bezienswaardigheden in de gemeente Bergen.

De gemeente plaatst deze informatiezuilen vanwege de grote oppervlakte van de gemeente Bergen. Hierdoor is er vaak een grote afstand tussen recreatiebedrijven en de VVV-vestiging in Nieuw Bergen. Via de digitale informatiezuilen kan de toerist snel actuele toeristische informatie opvragen. Ook de eigen inwoners kunnen natuurlijk gebruik maken van de digitale informatiezuil om te kijken wat er allemaal te doen is in de omgeving. De toeristische informatie over de gemeente Bergen is ook bereikbaar via het internet.

Voorafgaand aan de ingebruikname geven wethouder Van Eupen en de ontwerper uitleg over het systeem en de diverse mogelijkheden van de digitale infozuil en de toeristische internetsite.

........




Gemeente Bergen