Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM

10 november 2005

Rigter!Live op 3FM

Benefietfestival ter ere van DJ Wim Rigter uitverkocht

Op maandag 14 november vindt in het Patronaat in Haarlem de eerste editie plaats van het benefietfestival Rigter!Live. De optredens van onder meer Kane, Acda & De Munnik, Relax, Van Dik Hout, Racoon en Di-rect worden live uitgezonden op 3FM Serious Radio van 22.00 uur tot 1.00 uur. Presentatie: Gerard Ekdom, Giel Beelen en Paul de Leeuw.

Het festival is opgericht ter nagedachtenis aan DJ en presentator Wim Rigter die in november 2004 overleed aan slokdarmkanker. De opbrengst komt ten goede aan het KWF, de Nederlandse Kankerbestrijding.

Tijdens Rigter!Live treden de volgende artiesten en bands op: Kane (akoestisch), Acda & De Munnik, Relax, Van Dik Hout, Jaqueline Govaert (Krezip), Racoon, Di-rect, Guus Meeuwis, Xander de Buisonje en Alderliefste. Alle bands en artiesten spelen 3 nummers waarvan 2 hits en 1 Arbeidsvitaminen-klassieker.

Wim Rigter

Wim Rigter begint op 19 jarige leeftijd bij de Vara als presentator. Na een uitstap bij het commerciële Power FM komt hij in 1992 bij de Avro terecht waar hij programma's presenteert voor Radio 2 en 3FM. Van 1996 tot 2001 is Wim Rigter de DJ van Arbeidsvitaminen op 3FM. Vanaf 2001 is hij opleidingscoördinator voor de Avro, presentator van het programma Nachtdienst en verslaggever voor 1opdeMiddag beide te beluisteren op Radio 1. Wim Rigter overlijdt op 23 november aan slokdarmkanker. Hij is dan 37 jaar en heeft 10 jaar eerder al een hersentumor overleefd.

Initatiefnemer Stichting Rigter! wil door onder meer het organiseren van een jaarlijks festival met bekende artiesten en bands fondsen werven voor de kankerbestrijding en onderzoek.