Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2005-710       |
|                                            |Arnhem|11 november    |
|                                            |,     |2005           |
ACTIVITEITENOVERZICHT IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 14 november

. Alle gedeputeerden wonen de installatie bij van de nieuwe burgemeester van Bronckhorst, de heer Henk Aalderink. (14.45-18.30 uur; Adres: Gemeentehuis, Raadhuisstraat 20 in Hengelo)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer woont de jubileumvoorstelling bij van de Stichting Rock & Rolstoel Producties. Met deze uitvoering viert de stichting haar 10-jarig bestaan. (Aanvang 20.00 uur; Adres: Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25, Arnhem)

Dinsdag 15 november

. Gedeputeerde Hans Esmeijer onthult het artistiek kunstwerk 'Sound of Traffic'. Dit werk van Janske Hombergen krijgt een plek op de rotonde aan de Paalbeekweg in Epe. (15.30 uur; Adres: rotonde Paalbeekweg, Epe)

Woensdag 16 november
Commissaris van de Koningin Cornielje bezoekt de coördinerend burgemeester Ter Horst (gemeente Nijmegen) van het rampenteam om zich te laten informeren over de voortgang van de hoogwateroefening die deze dag plaatsvindt (project Viking). (14.00 - 15.00 uur; Adres: Stadhuis Nijmegen)
. Gedeputeerde Theo Peters houdt voor de leden van de Rabobank Harderwijk, Putten en Ermelo een lezing over "Wonen en werken op de Noord-West Veluwe". (19.30 uur; Adres: Rabobank, Hoofdweg 3 in Harderwijk)
. Gelders debat, Ruurlo. Statenleden gaan in debat met inwoners en organisaties uit Gelderland. Commissaris van de Koningin Cornielje is aanwezig bij dit debat. Onderwerp tijdens het 4e debat is 'Achterhoek onder druk'. De groei van de bevolking in de Achterhoek stagneert. Jongeren uit de regio vestigen zich elders. Anderen vertrekken omdat voorzieningen steeds meer afnemen. Het woon- en werkklimaat verandert hierdoor. (Inloop van van 17.00 - 21.00 uur; Adres: De Luifel in Ruurlo. Meer informatie Griffie provincie Gelderland, Franske van Hooijdonk 026-3598557). Donderdag 17 november 2005

. Aanbieding van het position paper Oost-Nederland aan staatssecretaris Van Gennip door de Commissaris van de Koningin van Gelderland Cornielje en de Commissaris van de Koningin van Overijssel Janssen. Dit paper bevat de voor Overijssel en Gelderland belangrijkste programma's en projecten, die met behulp van de zogenaamde structuurfondsen de economie in de oostelijke regio een flinke impuls moeten geven. (16.00 uur; Adres: Ministerie van Economische Zaken in Den Haag)
. Commissaris van de Koningin Cornielje bezoekt de openbare raadsvergadering Epe in verband met de profielschets van de burgemeester (19.30 uur; Adres: Gemeentehuis in Epe)

Woensdag 23 november 2005

. Het College van Gedeputeerde Staten brengt samen met Provinciale Staten op uitnodiging van de Eerste Kamer in Den Haag een werkbezoek aan de Eerste Kamer.

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 94 46