Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nicolaï bezoekt Marokko

Persbericht
Ministerie van Buitenlandse Zaken
13 november 2005

MINBZ: Nicolaï bezoekt Marokko

Op maandag 14 en dinsdag 15 november a.s. brengt staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Atzo Nicolaï, een bezoek aan Marokko. Het bezoek staat vooral in het teken van 400 jaar betrekkingen Nederland-Marokko.

Op maandag 14 november heeft Nicolaï in Rabat een onderhoud met Gedelegeerd Minister Fassi Fihri van Buitenlandse zaken. Onderwerp van gesprek is, naast de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Marokko, de relatie EU-Marokko en in het bijzonder de Euromed Top van 27 en 28 november a.s. in Barcelona.

Maandagmiddag reist de staatssecretaris naar Marrakech. Daar zal hij in aanwezigheid van Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Maxima der Nederlanden een openingswoord uitspreken bij het intercultureel muziekprogramma "Art on Tour Marrakech". Het muziekprogramma is georganiseerd door het Fonds Amateur en Podiumkunst in opdracht van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Ook het programma op dinsdag 15 november staat in het teken van het internationaal cultuurbeleid. Samen met staatssecretaris voor Cultuur, Medy van der Laan, spreekt Nicolaï met een aantal Marokkaanse intellectuelen over het voornemen voor de oprichting van een 'Mediterraan Huis', centrum voor culturele dialoog. 's Middags spreken de beide staatssecretarissen over dit voornemen met de Nederlandse pers.

Aansluitend woont Nicolaï wederom in aanwezigheid van de Prins van Oranje en de Prinses de opening bij van de door de ministeries van BZ en OC&W door de Mondriaan Stichting georganiseerde tentoonstelling "Respect, vormen van samenleven".