Ingezonden persbericht


PELSER PERSBERICHT |Room for a space, a place to be, space to dwell.

RENATE SCHWARZ | ERIC VOERKNECHT | HAARLEM-ZWOLLE

Pelser -the next new thing- bestaat 2 jaar ! en gaat twee tot drie keer per jaar een uniek samenwerkingsverband aan met beeldend kunstenaars. De Oostenrijkse en in Haarlem wonende fotografe Renate Schwarz is de derde beeldend kunstenaar die bij Pelser werk presenteert.

DIALOOG
Een dialoog over het landschap tussen de fotograaf en de interieurarchitect: beeld en ruimte. Schwarz vanuit de geruststellende verademing dat de natuur overweldigend is: de ordening van de buitenwereld. Voerknecht met ordening van de binnenwereld. Schwarz vanuit het ongrijpbare en Voerknecht vanuit comfort en bezit. De woonomgeving die persoonlijk is en een 'neerslag' van de persoonlijkheden die zich erin bewegen: het landschap van het interieur. Het werk 'DAVID HALL' (1998 kleurendruk 100x100 cm.) van Schwarz getuigt ervan dat een plek kan ontsnappen aan de illusie bezit te zijn.

CV SCHWARZ
Met tentoonstellingen bij de Vishal in Haarlem ('94), een solostand op de Kunstrai ('95) Galerie Ramakers ('00) de Fotaxis Kunstlijn ('05) en werk in het bezit van het Frans Halsmuseum in Haarlem (www.franshalsmuseum.com/hoogtepuntencollectie) en als organisator van kunstmanifestaties en adviseur voor diverse advies- en tentoonstellingscommissies bewijst Schwarz haar autoriteit in haar vakgebied.

CV VOERKNECHT Met meubelontwerpen voor het merk KOPLAND en met advieswerk voor opdrachtgevers als het Bouwfonds in Eindhoven en Amersfoort en particulieren van Zwolle en Maastricht tot Amsterdam en Zeist heeft ook Voerknecht zijn autoriteit bewezen. Eenvoud, duurzaam en tijdloos kenmerken zijn werk. Een simpele krachtige lijn een groot volume of een kleurvlak. Pelser heeft de kennis en ervaring om voor een ieder en voor elke plek een bijzondere omgeving te creëren en is een inspiratiebron.

SPECIALE UITGAVE
Schwarz heeft speciaal voor de presentatie een oplage van vijf kleurendrukken op geanodiseerd aluminium 'Buddist light' gemaakt van 27.3x21x1 cm. Deze zijn te koop voor E 200.= per stuk.

GEERTS en DIX
Getuigend van dialoog en synergie is van de twee vorige projecten met de beeldend kunstenaars Peter J. Geerts en Jan Dix werk te bezichtigen.

OPENING
De presentatie loopt van zaterdag 12 november 10.00 uur tot en met februari 2006. Tijdens de opening is Hanze Hifi aanwezig met geluidsapparatuur, Italiaanse wijn van Henri Bloem en Italiaanse koffie van Antonio's. INFORMATIE: t 038 4239536 info@pelserinterieur.nl of annereinders@hetnet.nl Adres: Thorbeckegracht 20 8011 VM Zwolle f 038 4239537 www.pelserzwolle.nl Openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag 12.30-17.30 en zaterdag van 11.00- 17.00 uur en op afspraak. Bijlage: foto 'Buddist Lights' | |


---- --