Rodamco


PERSBERICHT

RODAMCO EUROPE RAPPORTEERT 5,2% TOENAME IN DIRECT
RESULTAAT NA BELASTING IN DE EERSTE NEGEN MAANDEN VAN 2005

Hoogtepunten eerste negen maanden 2005

(De vergelijkende cijfers over 2004 zijn aangepast volgens IFRS)
* Direct resultaat na belasting is gestegen met 5,2% naar ¤255,6 miljoen (9 mnd 2004: ¤243 miljoen) door een groei van de brutohuuropbrengsten van 7,2%;
* Direct resultaat na belasting per aandeel ¤2,85 (9 mnd 2004: ¤2,71);
* Nettowinst voor aandeelhouders is gestegen met 242% naar ¤937,3 miljoen, dit is inclusief het indirect resultaat na belasting van ¤681,7 miljoen (9 mnd 2004: ¤31,1 miljoen);

* Nettohuuropbrengsten zijn gestegen met 7,5% naar ¤369,6 miljoen (9 mnd 2004: ¤343,7 miljoen), like-for-like groei van de nettohuuropbrengsten was 4%;
* Algehele bezettingsgraad bleef stabiel op 97% (9 mnd 2004: 96,6%); bezettingsgraad winkelsector stabiel op 98,2%;

* De beleggingsportefeuille groeide met 15,5% naar ¤8,7 miljard; 88% van de portefeuille geïnvesteerd in de winkelsector (9 mnd 2004: 86%);
* Triple NAV (NNNAV) per aandeel is gestegen met 18,1% naar ¤57,86 1 (eind 2004: ¤49,01 2 );

* Direct resultaat na belasting voor het hele jaar 2005 groeit naar verwachting met ongeveer 6%.

1 Voor uitkering interim dividend 2005 van ¤1,25 per aandeel
2 Voor uitkering slotdividend 2004 van ¤1,90 per aandeel.(continuing page)
2

NIEUWE IFRS BOEKHOUDREGELS
Tot 2004 heeft Rodamco Europe NV ("Rodamco Europe") haar financiële jaarrekeningen opgesteld volgens de Nederlandse algemeen aanvaarde waarderingsgrondslagen. Met ingang van 1 januari 2005 rapporteert Rodamco Europe haar financiële informatie (inclusief vergelijkende cijfers voor 2004) in overeenstemming met de Internationale Financiële Rapportage Standaarden (IFRS). De resultaten van de eerste negen maanden van 2005, inclusief de vergelijkende cijfers voor 2004, zijn volgens IFRS gerapporteerd. De belangrijkste IFRS-waarderingsgrondslagen die Rodamco Europe toepast en de effecten voor Rodamco Europe van de overgang naar IFRS worden beschreven in een apart document, "IFRS@work", gepubliceerd op 23 mei 2005. Benadrukt wordt dat de waarderingsgrondslagen van Rodamco Europe en de financiële informatie die in dit persbericht gepresenteerd worden, gebaseerd zijn op de huidige status van de IFRS-standaarden en -interpretaties. De waarderingsgrondslagen en de financiële informatie kunnen veranderen als gevolg van herzieningen en/of veranderingen in de interpretatie van de IFRS-standaarden door de International Accounting Standards Board (IASB), positie en conclusies van de Europese Commissie over IFRS en andere ontwikkelingen met betrekking tot interpretaties binnen de sector. Om deze redenen betekent dit dat het management, bij het opstellen van de interim-cijfers over 2005 en de vergelijkende cijfers over 2004 op enig moment vóór 31 december 2005, aannames doet over de standaarden en interpretaties die zullen gelden en de waarderingsgrondslagen die van kracht zullen zijn op het moment dat het management de eerste volledige financiële jaarrekening zal opstellen per 31 december 2005. De aangepaste informatie zal worden herzien als er wijzigingen zijn die daartoe aanleiding geven. Het IFRS@work document is beschikbaar op de website van Rodamco Europe www.rodamco.com.

Rotterdam, 14 november 2005 - Rodamco Europe, de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en - manager in de Europese winkelsector, rapporteert opnieuw goede resultaten in de eerste negen maanden van 2005. Op basis van de huidige standaarden en interpretaties van IFRS, is het direct resultaat na belasting met 5,2% gestegen en steeg de Triple NAV per aandeel met 18,1% naar ¤57,86 3 . Rodamco Europe focust op twee indicatoren in de beoordeling van haar resultaten onder IFRS: direct resultaat na belasting voor de operationele resultaten en Triple NAV voor de intrinsieke waarde. De groei van de Triple NAV werd ondersteund door het zeer sterke herwaarderingsresultaat, dat ook de belangrijkste bijdrage leverde aan de groei van 242% van de nettowinst voor aandeelhouders in de eerste 9 maanden van 2005.

3 IFRS houdt bij de waardering van onroerendgoedondernemingen geen rekening met een aantal bedrijfsmatige aspecten. In lijn met de sector maakt Rodamco Europe daarom een aantal aanpassingen in het eigen vermogen, die tot uitdrukking komen in de triple net asset value (NNNAV). Zoals toegelicht op pagina 5, bestaan deze aanpassingen uit: huidige waarde van latente belastingen, herwaarderingspotentieel op pipeline projecten en de marktwaarde van uitstaande leningen..(continuing page)
3
CEO Maarten Hulshoff: "We zijn tevreden met de sterke resultaten gedurende het derde kwartaal van 2005, die voornamelijk het gevolg zijn van Rodamco Europe's actieve winkelmanagement en focus op topkwaliteit winkelonroerendgoed op dominante locaties in belangrijke Europese steden. In het derde kwartaal van 2005 heeft Jones Lang LaSalle een taxatie uitgevoerd van ongeveer 70% van onze totale onroerendgoedportefeuille en de uitkomst bevestigt expliciet het aanhoudende beleggersentiment voor topkwaliteit winkelonroerendgoedbeleggingen en de grensoverschrijdende beleggingsactiviteit in Europa. Dit wordt ook duidelijk weerspiegeld door de stijging van de waarde van onze onroerendgoedportefeuille met ¤744 miljoen in de eerste negen maanden van 2005. De herziening van onze totale pipeline portefeuille benadrukt de kracht van Rodamco Europe en illustreert onze toegang tot nieuwe investeringsprojecten en de mogelijkheden om onze bestaande beleggingsportefeuille uit te breiden. We zijn vooral tevreden met onze sterke pipeline portefeuille in een periode waarin de wijziging van investeringsrendement (yield shift sterk is en winkelonroerendgoed van hoge kwaliteit schaars. De totale pipeline portefeuille van ¤2,4 miljard waarvan ¤1,1 miljard extern gecommitteerd, geeft ons een stabiel platform voor verdere groei en een sterke groei van het huurpotentieel die geschat wordt op 22% voor de komende jaren. HUUROPBRENGSTEN
De nettohuuropbrengsten onder IFRS namen met 7,5% toe naar ¤369,6 miljoen, vergeleken met ¤343,7 miljoen in de eerste 9 maanden van 2004 en de brutohuuropbrengsten stegen met 7,2% naar ¤434,2 miljoen (9 mnd 2004: ¤405,1 miljoen). De stijging van de brutohuuropbrengsten wordt voornamelijk veroorzaakt door huuropbrengsten uit acquisities in het laatste deel van 2004 (¤ 7,3 miljoen; voornamelijk Väsby en Croix Dampierre) en in 2005 (¤ 7,1 miljoen; 'Stadshart Amstelveen'), uit onroerend goed dat in exploitatie is gekomen (¤ 10,9 miljoen; voornamelijk de winkelcentra Piazza en Carnisse Veste in 2004, Parquesur en gedeeltelijk Woensel in 2005), huurverhogingen ter hoogte van ¤10,3 miljoen en lagere dubieuze debiteuren van ¤6 miljoen. De stijging van de brutohuuropbrengsten werd gedeeltelijk gecompenseerd door het effect van desinvesteringen (met name kantoren) met een totaal negatief effect van ¤9,4 miljoen op de huuropbrengsten in de eerste negen maanden van 2005. De algehele bezettingsgraad per eind september 2005 bleef stabiel op 97% met een stabiele bezettingsgraad van de winkelsector van 98,2%.
De like-for-like groei van de nettohuuropbrengsten was 4%, ruim boven de gewogen gemiddelde inflatie. Vooral Frankrijk, Spanje en Centraal-Europa lieten een sterke like-for-like groei zien. Tegelijkertijd was de like-for-like groei in Zweden en Nederland beperkt door de lage indexering.
De exploitatiekosten (inclusief netto servicekosten en exploitatiekosten) namen toe met 5,2% tot ¤64,6 miljoen in de eerste negen maanden van 2005 (9 mnd 2004: ¤61,4 miljoen), hetgeen lager is dan de 7,2% groei van de brutohuuropbrengsten..(continuing page)
4
HERWAARDERINGSRESULTAAT EN RESULTAAT VAN DESINVESTERINGEN 4 Het herwaarderingsresultaat van Rodamco Europe's onroerendgoedportefeuille nam toe tot ¤744,2 miljoen in de eerste negen maanden van 2005, waarvan ¤500,6 miljoen in het derde kwartaal 2005. Het sterke herwaarderingsresultaat op Rodamco Europe's beleggingsportefeuille van hoge kwaliteit (ongeveer 70% is A* en A kwaliteit) op dominante en toplocaties, is het gevolg van de huidige sterke interesse van beleggers in een tijd van lage rente.
In aanvulling op het huidige waarderingsbeleid is aan Rodamco Europe's externe lokale taxateurs in de landen gevraagd om hun mening te geven over de toe te passen waarderingsrendementen, waarmee de aanhoudende rendementsdruk in de winkelbeleggingsmarkten werd bevestigd.
Als gevolg hiervan heeft de directie van Rodamco Europe besloten om een internationale taxateur, Jones Lang LaSalle (JLL), in te schakelen, zoals ook naar de markt is gecommuniceerd via het persbericht van 18 oktober 2005, om een taxatie te doen van alle toepasbare waarderingsrendementen voor ongeveer 70% van onze beleggingsportefeuille, voornamelijk bestaande uit grootschalige A* en A kwaliteit winkelcentra. De overige 30% van de beleggingsportefeuille bestaat uit relatief kleinere winkelcentra, winkels in winkelstraten, kantoren en bedrijfsruimten, onroerend goed dat minder onderhevig is aan rendementsdruk. Het motief voor deze groepsbrede herwaardering is een combinatie van het gebrek aan transactiebewijs en de aanhoudende belangstelling van beleggers voor topkwaliteit winkelonroerendgoed in continentaal Europa.
JLL bevestigde de rendementsdruk in de verschillende retail markten in Europa, met niet alleen in Frankrijk en Spanje sterke rendements wijzigingen, maar ook in de Scandinavische- en Centraal-Europese landen. Deze rendements aanpassingen zijn volledig meegenomen voor dit gedeelte van de beleggingsportefeuille en heeft geresulteerd in een totale wijziging van rendement van ongeveer 30 basispunten in de totale beleggingsportefeuille. Het netto aanvangsrendement op de totale beleggingsportefeuille bedroeg 6,3%5 op 30 september 2005. Herwaarderingsresultaten op onroerendgoedbeleggingen waren in alle sectoren positief gedurende de eerste negen maanden van 2005 (¤ 719 miljoen), herwaardering van winkelonroerendgoed bedroeg ¤704 miljoen, kantoren toonden een positieve herwaardering van ¤7 miljoen en bedrijfsruimten ¤8 miljoen.
4 Onder IFRS bestaan investeringen in onroerend goed uit onroerendgoedbeleggingen (opgenomen tegen reële waarde), renovatieprojecten (opgenomen tegen reële waarde) en pipelineprojecten (opgenomen tegen kostprijs minus impairments), waarbij de laatste onder de eerder geldende Nederlandse waarderingsgrondslagen ook tegen reële waarde werden opgenomen.

5 Netto aanvangsrendement gebaseerd op de nettohuuropbrengsten weergegeven als percentage van de vrije netto marktwaarde is 6,3%
Netto aanvangsrendement gebaseerd op de nettohuuropbrengsten weergegeven als percentage van de vrije bruto marktwaarde (inclusief overdrachtskosten) is 6,1%.(continuing page) 5
Herwaarderingen in alle landen in deze periode waren in totaal eveneens positief: Nederland (¤ 50 miljoen), Spanje (¤ 161 miljoen), de Scandinavische landen (¤ 153 miljoen), Frankrijk (¤ 280 miljoen), Centraal-Europa (¤ 71 miljoen) en overige landen (¤ 4 miljoen). Ongeveer 82% van het herwaarderingsresultaat kan worden toegeschreven aan een wijziging in investeringsrendement, waarbij de overige 18% het gevolg is van hogere huuropbrengsten. Op pipelineprojecten werd een herwaarderingsresultaat gerealiseerd van ¤24,7 miljoen met de opening van de Parquesur uitbreiding in Spanje en Vier Meren, Spazio en Piazza in Nederland. Dit werd gecompenseerd door impairment op de waarde van kantoor pipelineprojecten in Nederland.
Rodamco Europe heeft voor een totaalbedrag van ¤130 miljoen aan beleggingen gedesinvesteerd, met name door de verkoop van MECC in Nederland (¤ 71 miljoen), Hallunda in Zweden (¤ 24 miljoen), enkele kleinere winkelbeleggingen (Nederland en Frankrijk) en bedrijfsruimten (Spanje). Als gevolg van deze desinvesteringen werd een nettowinst gerapporteerd van ¤5,7 miljoen in de eerste negen maanden van 2005. ALGEMENE KOSTEN
De algemene kosten (voorheen 'managementkosten') stegen met 9,2% naar ¤29,6 miljoen in de eerste negen maanden van 2005 vergeleken met ¤27,1 miljoen in dezelfde periode van 2004. Dit werd veroorzaakt door de groei van de beleggingsportefeuille en door andere investeringen gedaan om de concurrentiepositie van Rodamco Europe in de markt verder te versterken alsmede een toename van taxatiekosten door de bovengenoemde Pan-Europesetaxatie. OVERIGE OPBRENGSTEN
De overige opbrengsten van ¤2,1 miljoen zijn het gevolg van een terugvordering in het tweede kwartaal van uitgaven voor het pipelineproject Azul Talavera, dat is verwijderd van de gecommitteerde pipeline portefeuille van Rodamco Europe. NETTO FINANCIERINGSRESULTAAT
De netto interestlasten stegen met 17,4% van ¤70,2 miljoen in de eerste negen maanden van 2004 tot ¤82,4 miljoen in dezelfde periode van 2005, iets boven de toename van de gemiddelde netto schuld met 15,1%. De totale netto financiering nam toe van ¤2,6 miljard eind september 2004 tot ¤3 miljard eind september 2005. De gemiddelde rente daalde tot 3,87% op 30 september 2005 (4,22% eind september 2004). De lagere gemiddelde rente werd gecompenseerd door lagere interestopbrengsten..(continuing page)

6
Onder IFRS zijn het valutaresultaat (minus ¤0,7 miljoen) en de mutatie in reële waarde van de derivaten ook inbegrepen in het netto financieringsresultaat. Over de eerste negen maanden van 2005 is een positief resultaat in reële waarde van de derivaten gerapporteerd van ¤2,5 miljoen, met name vanwege renteswaps die niet aan specifieke leningen zijn gekoppeld en daarmee niet in aanmerking komen voor hedge accounting. BELASTINGEN
De mutatie in de latente belastingpositie als gevolg van de herwaarderingsresultaten en het realiseren van latente belastingvorderingen (compensabele verliezen) resulteerde in ¤70,6 miljoen aan latente belasting (9 mnd 2004: ¤26,3 miljoen). De latente belasting wordt berekend aan de hand van de effectieve belastingtarieven voor die landen waar geen belastingvrijstelling geldt, zoals in Nederland (FBI) en in Frankrijk (SIIC). De vennootschapsbelasting (de daadwerkelijk betaalde vennootschapsbelasting) bedroeg ¤2,6 miljoen, vergeleken met ¤2,8 miljoen in dezelfde periode van 2004. NETTOWINST VOOR AANDEELHOUDERS
De nettowinst (op basis van IFRS) omvat niet alleen het direct resultaat na belastingen, maar ook de nietkasstroomgerelateerde posten ('indirect resultaat na belastingen') zoals het herwaarderingsresultaat, het resultaat op desinvesteringen, de reële waardemutatie van derivaten en de latente belasting. De nettowinst onder IFRS omvat de volledige minderheidsbelangen. De nettowinst voor aandeelhouders (nettowinst, toekomend aan de aandeelhouders van Rodamco Europe) is exclusief minderheidsbelangen en wordt onder IFRS gezien als de belangrijkste indicator voor de algehele performance van Rodamco Europe. De
7,5% stijging van de nettohuuropbrengsten vergeleken met dezelfde periode in 2004, maar vooral de sterke stijging van het herwaarderingsresultaat in deze negen maanden heeft geleid tot de groei van 242% van de nettowinst voor aandeelhouders naar ¤937,3 miljoen. DIRECT RESULTAAT NA BELASTING
Rodamco Europe richt zich op het direct resultaat na belasting als de belangrijkste performance maatstaf van de operationele resultaten en voor het dividendbeleid. Het direct resultaat na belasting benadert de netto kasstroom van de onderneming over deze periode. Het direct resultaat na belasting bestaat uit de nettohuuropbrengsten, overige opbrengsten en kosten minus de algemene kosten (ook wel EBITDAV genoemd) minus de netto interestlasten, het netto valutaresultaat en de vennootschapsbelasting..(continuing page) 7
Het direct resultaat na belasting steeg 5,2% naar ¤255,6 miljoen in de eerste negen maanden van 2005, vergeleken met ¤243 miljoen in dezelfde periode van 2004. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door de like-for-like groei van 4% van de nettohuuropbrengsten, de pipelineprojecten die in exploitatie zijn gekomen en het netto effect van acquisities en desinvesteringen.
RESULTAAT PER AANDEEL
Het direct resultaat na belasting per aandeel steeg met 5,2% naar ¤2,85 in de eerste negen maanden van 2005, vergeleken met ¤2,71 in de vergelijkbare periode van 2004. De nettowinst voor aandeelhouders per aandeel volgens IFRS bedraagt ¤10,46 voor de eerste negen maanden van 2005, een stijging van 242% vergeleken met ¤3,06 in dezelfde periode van 2004. TRIPLE NET ASSET VALUE
IFRS houdt bij de waardering van onroerendgoedondernemingen geen rekening met een aantal bedrijfsmatige aspecten. In lijn met de sector maakt Rodamco Europe daarom een aantal aanpassingen in het eigen vermogen, die tot uitdrukking komen in de triple net asset value ("Triple NAV" of "NNNAV").
Netto vermogenswaarde: ¤5.037 mln
Herwaarderingspotentieel pipeline projecten: ¤67 mln Nominale latente belasting: ¤309 mln
Contante waarde latente belastingen: ¤-131 mln
Marktwaarde leningen en schulden: ¤-95 mln
Triple NAV ¤5.187 mln
De Triple NAV steeg met 18,1% naar ¤5.187 miljoen per 30 september 2005, of ¤57,86 per aandeel (eind 2004: ¤49,01) na het slotdividend van 2004, maar voor het interim dividend 2005 van ¤1,25 per aandeel dat is uitgekeerd in oktober 2005. STRATEGISCHE RESULTATEN
INVESTERINGEN IN ONROEREND GOED
De investeringen in onroerend goed namen met ¤1.164 miljoen toe tot ¤8.682 miljoen in de eerste negen maanden van 2005 vergeleken met ¤7.518 miljoen eind december 2004. De belangrijkste factoren die deze stijging bepaalden waren de toegenomen herwaarderingen op onroerendgoedbeleggingen (¤ 719 miljoen), de acquisitie van 'Stadshart Amstelveen' (bruto ¤316 miljoen), overige investeringen in pipelineprojecten (¤ 234 miljoen) en desinvesteringen (¤ 130 miljoen)..(continuing page)

8
In het derde kwartaal van 2005 hebben de volgende investeringen en desinvesteringen plaatsgevonden:

*
Op 24 september 2005, opende Rodamco Europe het winkelcentrum 'Vier Meren', Nederland voor een totale marktwaarde van ongeveer ¤97 miljoen, met een netto aanvangsrendement van ongeveer 6,4%; het rendement op totale ontwikkelingskosten was 8,1%;

* Op 1 september 2005, tekende Rodamco Europe een overeenkomst met ECE voor de ontwikkeling van het Arkády Pankrác winkelcentrum in Praag, Tsjechië. Rodamco Europe zal een 75% eigendomsaandeel hebben bij de oplevering met een totale investering van ca ¤72 miljoen, tegen een geschat netto aanvangsrendement van 7,4%;
* Op 15 juli 2005, tekende Rodamco Europe een overeenkomst om per 31 december 2005, winkelcentrum Sollentuna, Zweden te desinvesteren voor een totaalbedrag van SEK 42 miljoen (ca ¤4,5 miljoen).
ONTWIKKELINGEN IN DE FINANCIERING
Eind 2005 namen de netto leningen toe tot ¤3 miljard, met name als gevolg van de acquisitie van 'Stadshart Amstelveen', dat geheel met vreemd vermogen is gefinancierd. Ongeveer 67% van de uitstaande schulden was op 30 september 2005 tegen een vaste rente gefinancierd en de gemiddelde rentevoet op die datum was 3,87% (eind 2004: 4.35%). De gemiddelde rentevoet daalde aan het eind van de eerste negen maanden.
KASSTROOM
De totale netto kasstroom uit activiteiten (voor investeringen en financiering) steeg van ¤233 miljoen (9 mnd 2004) naar ¤260 miljoen in de eerste negen maanden van 2005. In dezelfde periode vergden de netto investeringen in onroerend goed ¤445 miljoen aan liquide middelen. Samen met de betaling van ¤170 miljoen 2004 slotdividend en veranderingen in werkkapitaal, vereisten dit een additionele netto financiering van ¤295 miljoen. De totale kaspositie is gedaald met ¤33 miljoen naar ¤31 miljoen in de eerste negen maanden van 2005..(continuing page)
9
GEBEURTENISSEN NA BALANSDATUM

* Op 10 november 2005 verwierf Rodamco Europe het pipeline project Tour Oxygène op turnkey basis voor ¤121 miljoen. Geplande oplevering is Q4 2008;
* Op 10 november 2005 opende Rodamco Europe twee uitbreidingsprojecten van bestaande winkelcentra: Bahia Sur, in Andalusië, en Albacenter in Castilla la Mancha in Spanje. De ontwikkelingskosten van de twee winkelcentra bedroegen ¤34 miljoen met een netto aanvangsrendement van 6,8%;

* Op 9 november 2005 opende Rodamco Europe winkelcentrum 'Centrum Chodov' in Praag, Tsjechië. De totale investering bedroeg ¤138 miljoen, met een geschat netto aanvangsrendement van 9,2%;

* Op 28 oktober 2005 opende Rodamco Europe het winkelcentrum Spazio in Zoetermeer, Nederland, met een marktwaarde van ¤57 miljoen, met een netto aanvangsrendement van 7,1%;

* Op 14 oktober 2005 werd een interim dividend uitgekeerd van ¤1,25 (H1 2004: ¤1,15);
* Op 11 oktober 2005 sloot Rodamco Europe een overeenkomst om een 54% aandeel (van de winkelruimte) van winkelcentrum Jumbo, Finland over te nemen, voor een totaalbedrag van ¤135 miljoen. De levering vindt plaats op 30 november 2005. Het winkelcentrum werd verworven door een ruil van activa waarbij Rodamco Europe tegelijkertijd drie kantoorgebouwen verkocht in Parijs en München. Rodamco Europe verwierf het aandeel in het winkelcentrum voor een netto aanvangsrendement van 6,1%. De kantoorgebouwen in Frankrijk werden verkocht met een gemiddeld netto aanvangsrendement van 6% en het kantoorgebouw in Duitsland met een netto aanvangsrendement van 6,5%.
VOORUITZICHTEN
Rodamco Europe verwacht dat het direct resultaat na belasting, (dit cijfer is exclusief (indirect) herwaarderingsresultaat, resultaat waardemutatie op derivaten, winsten/verliezen op desinvesteringen en latente belasting) over het hele jaar 2005 groeit met ongeveer 6%. Dit is een opwaartse herziening van de eerder aangegeven 5,1%. Dit is voornamelijk het gevolg van de acquisitie van Stadshart Amstelveen en Centrum Chodov dat eerder in exploitatie komt dan verwacht.
Deze verwachting is gebaseerd op de huidige beleggings- en pipelineportefeuille en houdt geen rekening met wijzigingen in de IFRS-regelgeving, de mogelijke effecten van additionele acquisities en desinvesteringen en de mogelijke effecten van significante veranderingen in wisselkoersen, rentepercentages en de economische situatie..(continuing page)
10
FINANCIËLE KALENDER
6 maart 2006 Publicatie resultaten 2005
20 april 2006 2005 Algemene Vergadering van Aandeelhouders IFRS
Sinds 2005 rapporteert Rodamco Europe onder de Internationale Financiële Rapportage Standaarden (IFRS). Voor vergelijkingsdoeleinden zijn de cijfers over 2004 in dit persbericht volgens IFRS richtlijnen gepresenteerd. (Voor meer informatie over de overgang naar IFRS wordt verwezen naar een separaat document "IFRS@work", welke te downloaden is van de website van Rodamco Europe www.rodamco.com of bij Rodamco Europe op te vragen is via
+31 10 217 6400 of investors@rodamco.com) Dit document is niet door externe accountants gecontroleerd en heeft een voorlopig karakter, omdat de IFRS standaarden en interpretaties nog steeds kunnen wijzigen.
BEDDRIJFSPROFIEL RODAMCO EUROPE N.V.
Topkwaliteit winkelcentra en winkels maken tezamen 88% uit van Rodamco Europe's beleggingsportefeuille van ¤8,7 miljard. Rodamco Europe is zowel belegger als manager van haar vooraanstaande winkelcentra, die vooral te vinden zijn in de thuismarkten in Nederland, Zweden, Frankrijk en Spanje. Dit maakt Rodamco Europe de grootste beursgenoteerde belegger en manager in de winkelsector in Europa. Rodamco Europe heeft een single A-rating met een stabiele outlook van Standard & Poor's. Rodamco Europe N.V. is een onafhankelijke beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal en kwalificeert als een Fiscale Beleggings Instelling (FBI) onder de Nederlandse wetgeving. In Nederland is geen vennootschapsbelasting verschuldigd wanneer aan alle condities van de Nederlandse Belasting Wet is voldaan. Rodamco Europe kwalificeert ook als een "Société d'investissements immobiliers coteés" (SIIC) onder de Franse wet. Als voldaan wordt aan de voorwaarden van de SIIC, hoeft in Frankrijk geen vennootschapsbelasting betaald te worden over de inkomsten uit en de vermogenswinst op Frans onroerend goed. Rodamco Europe staat genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Brussel. Rodamco Europe is een Euronext 100-onderneming, opgenomen in de Euronext Amsterdam Midkap Index (AMX). Rodamco Europe is eveneens opgenomen in de MSCI World Index. Meer informatie over Rodamco Europe is te vinden op de website www.rodamco.com. De website bevat ondermeer de analistenpresentatie bij dit persbericht en het IFRS document "IFRS@work"..(continuing page)

11

Noot voor de redactie,