Resultaat OELF N.V. over het boekjaar 2004/2005

Kempen en co

Resultaat Orange European Largecap Fund N.V. over het boekjaar 2004/2005

Orange European Largecap Fund N.V. (OELF) behaalde over het boekjaar 2004/2005, dat de periode omvat van 1 oktober 2004 tot en met 30 september 2005, een totaal beleggingsresultaat van 24,2% op basis van de intrinsieke waarde. De beleggingen van het OELF zijn gericht op beursgenoteerde grote Europese ondernemingen.

Vanaf de aanvang van het boekjaar profiteerde het OELF van de positieve stemming op de wereldwijde aandelenmarkten. Gedurende het gehele boekjaar heeft de olieprijs een belangrijke rol gespeeld in het marktsentiment. Aanvankelijk daalde de olieprijs in het vierde kwartaal van 2004 waardoor de risicobereidheid van beleggers weer toenam. Vanaf begin 2005 begon de olieprijs echter weer op te lopen en keerde de stemming op de aandelenmarkt. Dit werd veroorzaakt door de toenemende vrees dat een hoge olieprijs zou doorwerken op de winstgevendheid van ondernemingen en op het inflatieniveau. De vrees bleek ongegrond en de Europese aandelenmarkten toonden gedurende de rest van het boekjaar een opwaartse trend, mede geholpen door de aansterkende US-dollar ten opzichte van de euro.

Het resultaat van het OELF bleef licht achter bij de benchmark, de Dow Jones Europe Stoxx 50 Index (Total Return), die een rendement liet zien van 25,7%. Het resultaat van het OELF werd positief beïnvloed door de relatief hoge weging van de olie- en gassector gedurende het boekjaar. Ook de posities in het Franse defensieconcern Thales en het Spaanse nutsbedrijf Iberdrola droegen bij aan het resultaat. Met name de beleggingen in TNT Groep, het Griekse nutsbedrijf Public Power en Royal Bank of Scotland beïnvloedden het resultaat negatief.

Het jaarverslag over het boekjaar 2004/2005 is naar verwachting eind november 2005 beschikbaar.

De kerngegevens per 30 september 2005 zijn als volgt.

Fondsvermogen1: EUR 70,8 mln
Aantal uitstaande aandelen: 8.861.311
Intrinsieke waarde per aandeel: EUR 8,00
Beurskoers: EUR 8,01
Totaal beleggingsresultaat2: 24,2%


1 Voor winstbestemming.

2 Over het boekjaar en op basis van de intrinsieke waarde.

Amsterdam, 14 november 2005

De Directie
Kempen Capital Management N.V.

EINDE PERSBERICHT


-De jaarverslagen en achtergrondinformatie over Orange European Largecap Fund N.V. vindt u op www.kempen.nl.

-Voor meer informatie over Orange European Largecap Fund N.V. kunt u contact opnemen met de heer H.Th. Luttenberg, telefoon: 020-348 8700.

De directie over Orange European Largecap Fund N.V. wordt gevoerd door Kempen Capital Management N.V. (KCM), een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co N.V. KCM is gespecialiseerd in vermogensbeheer. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kempen.nl.