Van der Hoop Bankiers NV

Persbericht Amsterdam, 14 november 2005

Van der Hoop Bankiers in onderhandeling met Bank Degroof

Van der Hoop Bankiers N.V. is op exclusieve basis in onderhandeling met Bank Degroof N.V. en haar Nederlandse partner Financiële Participaties Amsterdam N.V. Het is de intentie om via een emissie van aandelen te komen tot een aanzienlijke vermogensversterking. Hierbij is het de bedoeling dat Van der Hoop Bankiers een deelneming wordt van Bank Degroof Group en dat door deze transactie de private banking activiteiten versneld worden uitgebreid.

Van der Hoop Bankiers voert gesprekken met Bank Degroof over een emissie van aandelen waardoor Bank Degroof en haar partner Financiële Participaties Amsterdam samen een 51% belang krijgen in Van der Hoop Bankiers (in onderlinge verhouding 51%/49%). Afhankelijk van de uitkomst van een due diligence, die vandaag start, zal de uitgifteprijs van de aandelen EUR 13 miljoen (EUR 2,16 per aandeel) bedragen met een mogelijke agio van nog eens EUR 5 miljoen (EUR 0,83 per aandeel) te betalen per 31 december 2008. Deze agiostorting is afhankelijk van ontwikkelingen in de toekomst.

Het is de bedoeling dat Van der Hoop Bankiers de gezamenlijke Nederlandse deelnemingen van Bank Degroof en haar partner zal overnemen, waarmee Van der Hoop Bankiers vermogen onder beheer krijgt van circa EUR 1 miljard. Als gevolg van de versterking van het vermogen, het samenvoegen van de private banking onderdelen in Nederland en de synergievoordelen die hierdoor worden bereikt, is de verwachting dat de winstgevendheid aanmerkelijk wordt vergroot. Het is de bedoeling dat Bank Degroof op termijn haar belang verder zal vergroten.

De nieuwe organisatie zal gebruik kunnen maken van de uitgebreide expertise en de producten die Bank Degroof heeft op het gebied van private en institutional banking. Het binnen Van der Hoop Bankiers opererende fixed income team, een van de belangrijkste pijlers van de huidige organisatie, zal op dit gebied een competence center worden binnen Bank Degroof Group.

Het is de bedoeling dat Bank Degroof en haar partner een meerderheid van de commissarissen zal aanbevelen. Zolang Van der Hoop Bankiers beursgenoteerd is, zal ten minste één lid van de raad van commissarissen onafhankelijk zijn van Bank Degroof en haar partner.

Bank Degroof is een van de belangrijkste onafhankelijke Belgische privébanken. Zij heeft een vermogen onder beheer van circa EUR 20 miljard en behoort tevens tot de grotere spelers op private banking gebied in de Benelux.

De voorgenomen emissie zal ter goedkeuring aan de algemene vergadering van aandeelhouders van Van der Hoop Bankiers worden voorgelegd. Voor de totale transactie zal advies van de ondernemingsraad worden gevraagd. Tevens zullen de benodigde goedkeuringen van de autoriteiten worden gevraagd.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot Van der Hoop Bankiers, de heer E.A.J. van de Merwe, directievoorzitter a.i., telefoon 020-5226046.

Van der Hoop Bankiers (www.vanderhoop.nl)
Bank Degroof (www.degroof.be) contact persoon de heer G. Rooze, gedelegeerd bestuurder. persbericht VdH/DG pagina 1 van 1


---- --