Gemeente Brummen


Borden vernield
Schadepost voor gemeenschap
Op 20 oktober zijn in de gemeente Brummen nieuwe borden geplaatst. Deze borden geven een route aan voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De week na de plaatsing zijn zeven borden beklad met verf. Een schadepost voor de gemeente van ⬠1.500,=. Uiteraard is aangifte gedaan bij de politie.
Alle borden in de richting van Laag Soeren zijn met zwarte verf besmeurd. Het lijkt op een gerichte actie zodat gevaarlijke stoffen niet door Laag Soeren worden vervoerd. De actie komt zeer waarschijnlijk voort uit een gevoel van angst en onbegrip omdat de borden door de kern van Laag Soeren wijzen. Vandaar nu nog een uitleg over de achtergrond van deze borden.

De route voor het vervoer van gevaarlijke stoffen is reeds in 1998 door de provincie vastgesteld. De gemeente Brummen heeft in december 2004 besloten een route vast te stellen. Een verplichting voor de gemeente is om hierbij aan te sluiten bij de route die de provincie heeft vastgesteld.

Bij het vaststellen van de route is (al door de provincie) rekening gehouden met de rondweg van Laag Soeren. Op het moment dat de omlegging er komt, zullen eveneens de borden worden verplaatst en zal het vervoer van gevaarlijke stoffen niet meer door de kern van Laag Soeren plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer E. Koning van de afdeling Ruimte. Zijn telefoonnummer is (0575) 56 82 34 en zijn mailadres is e.koning@brummen.nl.