Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Koningin 13 november 2005 bij jubileumdienst Vredeskapel Den Haag

Hare Majesteit de Koningin heeft zondagochtend 13 november in de Vredeskapel in Den Haag de jubileumdienst ter ere van het 125-jarig bestaan van deze kerk bijgewoond

Na afloop van de dienst nam zij het eerste exemplaar van het boek .125 jaar Archipel/Willemspark en Vredeskapel. in ontvangst en bezocht zij de aan het jubileum gewijde tentoonstelling.

De Vredeskapel in de wijk Archipel/Willemspark vormt samen met de Duinzichtkerk in Benoordenhout een PKN gemeente die hierdoor beschikt over twee kerkgebouwen en twee predikanten. Op 13 november gingen beide predikanten, Ds. J.C. (Casper) van Dongen en Ds. J. (Jacob) Korf voor in de Vredeskapel.

De auteur van het jubileumboek, de heer B. (Bob) Feenstra, is tevens samensteller van de tentoonstelling.

Sinds het einde van de 19e eeuw zijn er contacten vanuit het Koninklijk Huis met de Vredeskapel. Zo was Koning Willem III formeel betrokken bij de schenking van de Vredeskapel door jonkheer Gevaerts van Simonshaven aan de destijds Nederlandse Hervormde Gemeente te Den Haag. Tijdens de mobilisatie in de Eerste Wereldoorlog, kwamen achtereenvolgens Prins Hendrik en Koningin Wilhelmina naar de Vredeskapel (toen Malakkakapel). Prinses Juliana woonde in 1988 een dienst bij in de kerk.

13 november 2005

© RVD