Gemeente Deventer

Week 45, 11 november 2005

INSPRAAK LEIDT TOT AANPASSING ONTWIKKELINGSVISIE WIJKVERNIEUWING RIVIERENWIJK

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer heeft de ontwikkelingsvisie Wijkvernieuwing Rivierenwijk vastgesteld. De inspraak op de ontwikkelingsvisie leverde veel informatie op over de vragen en wensen van inwoners. De ontwikkelingsvisie die nu is vastgesteld komt in de optiek van het college zoveel mogelijk tegemoet aan de wensen van de bewoners. De visie is door de inspraak op enkele punten ingrijpend gewijzigd. Zo steekt de wijkontsluiting bij de Maasstraat-oost door naar de Deltalaan en het wijkvoorzieningencentrum komt niet op de Kameleon-locatie maar aan de Amstellaan-oost. Op 24 november is er van 19.30 tot 21.30 uur voor inwoners een inloopavond over de visie en de afronding inspraak in het activiteitencentrum De Venen.

Naast de twee aanpassingen op de visie zijn uit de inspraak vier punten gekomen, die nog nader worden onderzocht. Dit gebeurt samen met bewoners en andere belanghebbenden in de Rivierenwijk tijdens het maken van het stedenbouwkundige plan. Het gaat om:
1. de precieze locatie van de langzaamverkeersoversteek van de Amstellaan

2. de keuze tussen tunnel of brug voor langzaam verkeer bij de Amstellaan

3. de keuze busroute in deel 1 van de wijk: bus over de Maasstraat-west of bus over de Snipperlingsdijk
4. het onderzoeken van de mogelijkheid tot het versterken van de onderlinge relatie van het Deltaplein en het wijkvoorzieningencentrum.

Wethouder Ina Adema (herstructurering) is blij met de gevonden oplossing. De wethouder zegt hierover: âDe nieuwe wijkontsluiting komt in het gebied Maasstraat-oost dat opnieuw wordt ingericht. Dat levert de mogelijkheid om te zorgen voor goede fundering om trillingen van bus en vrachtverkeer te verminderen en om maatregelen te treffen tegen geluidsoverlast. Door het verplaatsen van het wijkvoorzieningencentrum richting de Amstellaan-oost vermindert bovendien het verkeer in de rest van de wijk. Achterin de wijk wordt het zo verkeersluwer. De vaststelling van de visie voor de Rivierenwijk heeft helaas langer geduurd dan verwacht. Het kostte tijd om een goede oplossing te zoeken voor de wijkontsluiting en een goed bereikbare locatie voor het wijkvoorzieningencentrum. Een oplossing die recht doet aan de inspraakreacties en goed is voor de wijk.â

De gemeenteraad bespreekt de ontwikkelingsvisie Wijkvernieuwing Rivierenwijk en de beantwoording van de inspraakreacties tijdens de Politieke Markt op 30 november. De verwachting is dat de gemeenteraad op 14 december de visie vaststelt.

Publicatiedatum: 14-11-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 14 november 2005