Ingezonden persbericht

Nieuw alternatief voor de huidige media

NieuwsZicht is opgericht om jongeren en jongvolwassenen weer bij het nieuws te betrekken

TILBURG, 20051114 -- NieuwsZicht is hard op weg een begrip te worden in medialand. Het alternatief voor de traditionele nieuwsmedia.


NieuwsZicht opgericht door D. van Emmerik en G. de Jong en is een maand na oprichting hard op weg een begrip te worden in medialand. Het aantal bezoekers is enorm toegenomen en de website is volledig aangepast naar de wensen van hiervan. In de toekomst zal NieuwsZicht zich blijven ontwikkelen om zo onze bezoekers ten alle tijden op een overzichtelijke en scherpe manier van nieuws te voorzien.

Doelstelling
NieuwsZicht is opgericht om jongeren en jongvolwassenen weer bij het nieuws te betrekken. Uit verschillende recente onderzoeken is gebleken dat de interesse voor nieuws van deze groep steeds verder afneemt. Dit zou veroorzaakt worden doordat nieuws vaak te oubollig en te uitgebreid gebracht wordt. Wij willen daar op inspelen door deze mensen snel en overzichtelijk van nieuws te voorzien. In één oogopslag word je via onze homepage op de hoogte gesteld van de laatste actualiteiten.
Daarnaast biedt onze website ook de mogelijkheid mensen in de toenemende drang tot discussie te voorzien. Doormiddel van peilingen en reactiemogelijkheden laten wij onze bezoekers aan het woord.

Mogelijkheden
Het internet biedt tal van mogelijkheden. NieuwsZicht probeert deze mogelijkheden zoveel mogelijk te benutten. Zoals hierboven beschreven uit dit zich in de mogelijkheid tot discussie en peilingen. Daarnaast kun je van ons verwachten dat we in de nabije toekomst aan de slag gaan met POD- en VOD-casting. Dit houd in dat je via onze website naast de geschreven nieuwsberichten, het nieuws ook doormiddel van geluidsbestanden en videobeelden tot je kunt nemen. We zullen regelmatig de straat op gaan om ook daar het volk aan het woord te laten en om live reportages op te nemen van belangrijke gebeurtenissen in Nederland.




Nieuwszicht