Persbericht

HP annonceert een reeks diensten waarmee klanten hun IT-applicaties kunnen moderniseren

UTRECHT, 14 november 2005 - HP heeft een reeks diensten aangekondigd waarmee klanten hun bestaande IT-applicaties kunnen moderniseren, om hun op die wijze te ondersteunen bij de overgang naar flexibeler en beter te beheren applicatieomgevingen die werken op basis van webservices en servicegeoriënteerde architecturen (SOA's). HP helpt klanten bij de overstap van dure en inflexibele applicaties naar een applicatieomgeving die is afgestemd op moderne zakelijke eisen en die snel kan inspelen op veranderingen. Deze toegenomen flexibiliteit is het hoofdmotief voor bedrijven om een SOA-omgeving te ontwikkelen. Met HP Application Modernization Services kunnen klanten een bestaande applicatie opnieuw vormgeven, een applicatie migreren naar een platform dat op standaarden is gebaseerd, maatwerkcode vervangen door een standaard pakket en een applicatie buiten gebruik stellen die niet langer de business ondersteunt. Deze nieuwe services zijn een essentieel onderdeel van HP's SOA-roadmap. Tot deze services, die gebaseerd zijn op technologieën en services van HP en haar partners, behoren:
* Portfolio Rationalization Service: onderzoekt welke gebieden binnen het IT systeem zich lenen voor modernisering, uitgaande van de positieve effecten op de bedrijfsprocessen en exploitatiekosten.
* Modernization Workshop: brengt in kaart welke processen, applicaties en verantwoordelijkheden een rol spelen bij het tot stand komen van het moderniseren van een bepaalde applicatie-omgeving om op die wijze de business case te kunnen onderbouwen.
* Application Analysis Service: omvat een snelle en grondige analyse van de karakteristieken van oude applicaties, om op die wijze een basis te bieden voor verbeteringen. Het resultaat is een gedetailleerd plan voor applicatiemodernisatie waarbij de totale eigendomskosten verlaagd worden en de zakelijke slagvaardigheid vergroot.
* Application Transition Service: helpt klanten om moderniseringstrategieën te ontwikkelen en te implementeren, inclusief opnieuw vormgeven, opnieuw hosten, vervangen, behouden en afvoeren, alsmede het bouwen, testen en onderhouden van de nieuwe applicatieomgeving.
* Support, Monitor and Control Services: Toegepast op de hardware, software en services van een klant zorgen deze services voor een naadloze overgang naar de nieuwe operationele omgeving. Belangrijke factoren voor de modernisatie van applicaties zijn ondermeer het overzetten en migreren van applicaties naar modernere platforms, het vervangen van oude mainframefunctionaliteit en het opnieuw vormgeven van applicaties via een modelgestuurde en op SOA gebaseerde aanpak. "Door te moderniseren kunnen klanten een applicatieomgeving bouwen die hen op weg helpt om een 'adaptive enterprise' te worden", zegt Uday Kumaraswami, vice president Worldwide Enterprise Applications Practice van HP Services. "Zij kunnen dan snel en slagvaardig reageren op veranderingen, kosten besparen en efficiënt gebruikmaken van de meest waardevolle bedrijfsmiddelen: mensen en informatie." De expertise van HP bestrijkt een scala aan SOA-producten en -services die klanten helpen om de gewenste zakelijke slagvaardigheid te realiseren door samen te werken met klanten en partners. HP heeft ongeveer 6500 HP Services medewerkers die beschikbaar zijn om een SOA te implementeren.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, zakelijke en thuiscomputing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 juli 2005, behaalde HP wereldwijd een omzet van $85,2 miljard. Meer informatie over HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) is te vinden op http://www.hp.nl.