Ingezonden persbericht


Persbericht

INFORMATICA SLUIT ZICH AAN BIJ OASIS

(Organization for the Advancement of Structured Information Standards)

~ Lidmaatschap onderstreept toenemend belang van data integratie in Service Oriented Architectures om complexiteit van IT te verminderen en consistente data te garanderen ~

Nieuwegein, 14 november 2005 - Informatica heeft zich aangesloten bij de Organization for the Advancement of Structured Information Standards (OASIS), een organisatie die zich bezig houdt met de ontwikkeling en acceptatie van SOA-standaarden en -protocollen. Informatica onderkent daarmee de wederzijdse onafhankelijkheid tussen enterprise data integration en Service Oriented Architectures (SOA). Het lidmaatschap benadrukt de uitgebreide, datagerichte functionaliteit en shared-services benadering die een data integratieplatform biedt aan een SOA. Complexiteit van IT kan zo worden verminderd en de consistentie van data kan worden gegarandeerd.

SOA is een ontwerpbenadering om bedrijfsrelevante applicaties en data functionaliteit beschikbaar te maken voor verschillende gebruikers en bedrijfsprocessen door losse koppelingen tussen herbruikbare diensten en open standaarden. Data integratietechnologie ondersteunt SOA's door open, op standaarden gebaseerde functionaliteit en mogelijkheden te bieden voor bijvoorbeeld data access, kwaliteit van data, semantische overeenstemming, data governance, cross-system metadata en de beschikbaarheid van informatie door de organisatie heen optimaliseren. Bovendien biedt data integratietechnologie een goede basis voor een Integration Competency Center, een best-practices-methodologie voor het organiseren van resources en het beheren van een SOA.

OASIS is een internationaal non-profit consortium dat helpt bij de ontwikkeling, convergentie en acceptatie van e-business standaarden. Het is opgericht in 1993 en heeft ruim 5.000 deelnemers die meer dan 600 organisaties en individuen vertegenwoordigen in 100 landen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een marktleider op het gebied van software voor enterprise data integratie. Dankzij Informatica's producten zijn bedrijven in staat om bedrijfsdata toegankelijk te maken en deze te integreren, consolideren en migreren tussen alle verschillende systemen en processen. Op deze manier wordt de complexiteit verminderd, consistentie verzekerd en de business voorzien van waardevolle informatie. Meer dan 2.200 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica voor al hun behoeftes op het gebied van enterprise data integratie.

###

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040-2354600
E-mail:cathelijnev@lewispr.com

###

Notitie: Informatica is een geregistreerd handelsmerk van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken of handelsnamen zijn van de respectievelijke eigenaren.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com