Ingezonden persbericht


Persbericht

14 november 2005

Sony Ericsson breidt portfolio uit met drie nieuwe basic modellen


- J220i, J230i en Z300i bieden optimale combinatie van design, eenvoud en prijs/kwaliteit -

Badhoevedorp -Sony Ericsson versterkt haar aanbod van mobiele telefoons met de introductie van drie nieuwe modellen die een combinatie bieden van mooi design, gebruiksgemak en een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Deze telefoons spreken een breed publiek aan dat behoefte heeft aan een basic toestel voor bellen en sms-en.

De nieuwe modellen zijn:

* J220i - gebruiksgemak dankzij het eenvoudige één-klik-menu.
* J230i - simpele bediening en een FM-radio

* Z300i - clamshell model met harmonieus, vloeiend design

Deze nieuwe telefoons zullen consumenten aanspreken die op zoek zijn naar een mobiele telefoon van een vertrouwd merk met een mooi design die tegelijkertijd betrouwbaar, betaalbaar en makkelijk in het gebruik is. Elk model heeft zijn eigen specifieke aantrekkelijke eigenschappen, maar alledrie hebben primair als doel om telefoneren en sms-en zo makkelijk mogelijk te maken. Navigeren door het menu met één klik, menu's met één icoon en een kleurendisplay helpen hierbij.

"We breiden het productaanbod van Sony Ericsson continu uit voor een bredere groep consumenten met verschillende behoeftes," zegt Erik Rikken, Head of Marketing Benelux. "Met deze introductie heeft de consument de keuze uit een serie telefoons die haalbaar is voor bijna elk budget, die stuk voor stuk gebruiksvriendelijk en mooi vormgegeven zijn en uiteraard de bekende Sony Ericsson kwaliteit hebben."

J220 - Eenvoud en gebruiksgemak
De J220i is ontworpen voor gebruiksgemak. Consumenten kunnen hun favoriete menu kiezen - of een visueel simpele optie bestaande uit een menu met één enkel icoontje - of het populaire Sony Ericsson menu met meerdere iconen waarmee je met één blik overzicht hebt over de belangrijkste functies. Het is simpel en gemakkelijk om bij de meest gebruikte functies van de telefoon te komen dankzij de one-click navigatietoets en de icoonaanduidingen op deze toets. De telefoon heeft een grote opslagcapaciteit voor telefoonnummers (tot 500) en sms-jes (tot 200). Het uiterlijk van de telefoon is naar persoonlijke smaak aan te passen met de verschillende Style-Up(TM) covers. De J220i is verkrijgbaar in smooth black en sky blue.

J230i - Zet de radio aan
Met één enkele druk op de knop zet je de ingebouwde FM-radio aan en kan je altijd genieten van muziek, sport of nieuws van je favoriete radiostation. De telefoon is standaard uitgerust met een stereo headset om de geluidsbeleving te optimaliseren. De ingebouwde speaker op de achterkant van de telefoon maakt het plaatje compleet. De J230i heeft dezelfde keuze tussen een menu met één icoon of meerdere iconen en dezelfde makkelijke navigatie dankzij de one-click interface. Naar de radio luisteren, een gesprek beantwoorden, een telefoonnummer opzoeken of een sms-bericht beginnen, alles gaat met één klik. De J230i is beschikbaar in cosmo white, cherry red of deep blue. Ook deze telefoons kan je helemaal naar eigen smaak personaliseren met de Style-Up(TM) covers. Bovendien biedt de J230i een goot intern telefoonboek (tot 500 telefoonnummers) en een grote opslagmogelijkheid voor sms-jes (tot 200).

Z300i - Elegante clamshell
Deze kleine, elegante clamshell is heel aantrekkelijk voor stijlbewuste mensen die op zoek zijn naar een telefoon die past bij hun stemming, smaak en lifestyle. De Z300i is verkrijgbaar in de kleuren granite grey of amethyst purple. Als je de clamshell opent, zie je een helder en scherp kleurendisplay, een verrassend groot toetsenbord en een navigatietoets, waarmee je met één klik bij alle belangrijkste functies kunt komen. Klap je de clamshell dicht, dan blokkeer je de telefoon. Op de display op de buitenkant staat de tijd en zie je wie je belt. De hoofdfuncties van de Z300i zijn bellen en sms-en, maar hiernaast biedt de telefoon ook een kalender met reminder-functie en een wekker. Ook voor deze telefoon bestaan er Style-Up(TM) covers. Bovendien wordt in elke doos een Crystal bling setje meegeleverd, waarmee de telefoon nog persoonlijker gemaakt kan worden.

Beschikbaarheid
De Z300i zal in het vierde kwartaal van 2005 beschikbaar zijn. De J220i en de J230i volgen in het eerste kwartaal van 2006. De adviesverkoopprijzen zijn nog niet bekend.

Overzicht features

Z300i

J220i

J230i

Imaging en messaging

128 x 128 pixels STN display

ü

ü

ü

65.536 kleuren

ü

ü

ü

Extern display

ü

MMS, SMS, EMS

ü

ü

ü

Single icon UI en Icon desktop

ü

ü

Wallpapers/thema's

ü

ü

ü

Entertainment

FM-radio

ü

Polyfone ringtones - 32 stemmen

ü

ü

ü

Ingebouwde games

ü

ü

ü

Geanimeerde GIF

ü

ü

ü

Directe links voor makkelijke downloads

ü

ü

ü

Kalender

ü

ü

ü

To-do-lists met reminder-functie

ü

ü

ü

Style-Up(TM) Covers

ü

ü

ü

Crystal Décor

ü

Speakerphone

ü

ü

Connectivity

Dual band GPRS 900/1800 & 850/1900

ü

ü

ü

GPRS (4+1)

ü

ü

ü

WAP 1.2.1

ü

ü

ü

Standbytijd

250 uur

280 uur

280 uur

Spreektijd

5.5 uur

6 uur

6 uur

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatiemarkt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in London en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op www.sonyericsson.com/organisatie.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht