Prolion Holding N.V.

Persbericht

Punch Technix is een feit

Buitengewone vergadering van aandeelhouders van Prolion keurt voorgestelde transactie goed en benoemt S. Pirard als statutair directeur

Vijfhuizen, Nederland en Sint-Martens-Latem, België - 14 november 2005. Prolion Holding N.V. (de Vennootschap) en Punch International N.V. (Punch) melden dat tijdens de vandaag gehouden buitengewone vergadering van aandeelhouders van Prolion het op 28 oktober 2005 bekendgemaakte voorstel voor de inbreng van Punch Professional s.r.o., een conversie van leningen en een openbare emissie (samen de Transactie) is goedgekeurd. Eveneens overeenkomstig dit voorstel is besloten tot een statutenwijziging en de benoeming van de heer S. Pirard tot statutair directeur. Na de statutenwijziging is Punch Technix, de nieuwe groep die ontstaat als resultaat van de Transactie, een feit.
De Transactie
De Transactie bestaat uit:

- een inbreng door Punch Campus Námestovo s.r.o. (een onderneming binnen de Punch- groep) van de aandelen in de Slowaakse vennootschap Punch Professional s.r.o. tegen uitgifte van 793.829.777 gewone aandelen door de Vennootschap (na de hieronder genoemde statutenwijziging zal dit aantal worden gewijzigd in 1.984.574 aandelen);
- een publieke uitgifte (de Publieke Uitgifte) van aandelen voor een bedrag van ten minste 4 miljoen en maximaal 10 miljoen, waarbij wettelijke en statutaire voorkeursrechten van bestaande aandeelhouders zijn uitgesloten maar wel sprake is van preferente toewijzing aan bestaande aandeelhouders. Punch heeft afstand gedaan van zijn recht op preferente toewijzing, en garandeert dat de Vennootschap minstens inschrijvingen ten belope van 4 miljoen zal ontvangen; en

- een conversie van vorderingen van Punch op de Vennootschap ten belope van 1,5 miljoen in nieuw uit te geven gewone aandelen, waarbij voorkeursrechten van bestaande aandeelhouders worden uitgesloten.
Met betrekking tot de Inbreng werd door Petercam een fairness opinion afgeleverd. Petercam is "van oordeel dat, op datum van haar schrijven, de voorwaarden van de voorgestelde Inbreng billijk (fair) zijn vanuit financieel oogpunt voor Punch Technix" ; De Vennootschap heeft zich tevens verzekerd van een garantie van 4 miljoen van Punch, voor de financiering van bedrijfskapitaal.
Voorbereiding op de Transactie
Tijdens de afgelopen jaren werd Prolion grondig gereorganiseerd. In het kader van de Transactie werd er beslist om het faillissement aan te vragen van SRT SA, de Franse dochter van Prolion. Op deze manier wordt de structuur van Prolion verder vereenvoudigd en voorbereid voor de Transactie. SRT SA heeft momenteel geen activiteiten meer. Naar aanleiding van dit faillissement zal Punch Technix een uitzonderlijk verlies boeken van ca. 2 miljoen. Dit verlies heeft echter geen effect op de kaspositie of het eigen vermogen van Punch Technix.

Persbericht 14112005 Punch Technix blz 1/1

Inbreng en conversie van vorderingen
De inbreng door Punch Campus Námestovo s.r.o. van de aandelen in Punch Professional s.r.o. en de conversie van vorderingen zullen plaatsvinden op dezelfde datum als de datum van de Publieke Uitgifte. Punch Professional s.r.o. haalt over 2005 een omzet van ongeveer 25 miljoen, met een netto resultaat van ongeveer 1,1 miljoen. Het netto eigen vermogen bedraagt ongeveer 6,1 miljoen.
In het kader van de Transactie is de Prioriteit aangewezen als het orgaan dat bevoegd is te besluiten tot uitgifte van aandelen en uitsluiting van het voorkeursrecht in het kader van de Transactie. Publieke Uitgifte
De uitgiftekoers voor de Publieke Uitgifte zal worden vastgesteld door de Vennootschap in overleg met de listing agent op basis van een zogenoemde bookbuilding procedure: inschrijvers vermelden het aantal aandelen waarop zij wensen in te schrijven en de maximale prijs die zij per aandeel wensen te betalen. Deze prijs dient een Mogelijke Inschrijvingsprijs te zijn. Mogelijke Inschrijvingsprijzen zijn de volle eurobedragen tussen:

- het volumegewogen gemiddelde van de koersen van de transacties in het aandeel van de Vennootschap van, onvoorziene omstandigheden daargelaten, 16 november 2005 tot en met
1 december 2005 (zoals gepubliceerd door Euronext Amsterdam N.V.), afgerond op de dichtstbijzijnde euro (dit is de hoogste Mogelijke Inschrijvingsprijs); en
- dit gemiddelde minus 25%, afgerond op de dichtstbijzijnde euro (dit is de laagst Mogelijke Inschrijvingsprijs).
De Mogelijke Inschrijvingsprijzen zullen gepubliceerd worden in het Financieele Dagblad en op de website van de Vennootschap (www.prolion.nl) op, onvoorziene omstandigheden daargelaten, 3 december 2005 en in een door de Vennootschap uit te brengen persbericht. De definitieve emissieprijs wordt gepubliceerd via een persbericht en op de website van de Vennootschap. De modaliteiten zullen in detail worden uitgelegd in het prospectus dat naar verwachting beschikbaar zal zijn vanaf 1 december 2005.
Statutenwijziging
In het kader van de Transactie is ondermeer besloten om de naam van de Vennootschap te wijzigen in Punch Technix N.V., het boekjaar gelijk te laten lopen aan het kalenderjaar en een reverse stock split zoals hieronder uiteengezet uit te voeren.
De statutenwijziging zal morgen, 15 november 2005 om 18.00 uur van kracht worden. Reverse stock split
Tevens is, teneinde een normale en regelmatige markt in de aandelen in de vennootschap te bevorderen, besloten tot een zogenoemde 'reverse stock split', waarbij vierhonderd (400) gewone aandelen van elk één eurocent ( 0,01) worden samengevoegd tot één (1) nieuw aandeel van vier euro ( 4). Als gevolg van de reverse stock split kunnen, met ingang van de statutenwijziging, onderaandelen met een nominale waarde van één eurocent ( 0,01) ontstaan doordat een aandeelhouder meer of minder gewone aandelen van elk één eurocent ( 0,01) houdt dan vierhonderd (400) aandelen of een samenstel daarvan. Onderaandelen die ontstaan door de samenvoeging van door een aandeelhouder gehouden aandelen op naam respectievelijk aan toonder luiden op naam respectievelijk aan toonder.
Een aandeelhouder heeft zelf de keuze om aandelen bij te kopen of te verkopen om, indien hij dat wenst, een samenstel van vierhonderd (400) aandelen te verkrijgen. Dit zal gedaan kunnen worden tot en met de laatste dag van handel op de beurs in het oude aandeel van 0,01 nominaal. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal de laatste handelsdag 15 november 2005 zijn. De onderaandelen zullen niet op de beurs verhandelbaar zijn. Voor aandeelhouders die hun aandelen houden op een effectenrekening bij een bij Necigef aangesloten instelling zal de verwerking van de onderaandelen die ten gevolge van de reverse stock split ontstaan, gebeuren door de desbetreffende aangesloten instelling op de manier die bij die instelling gebruikelijk is. De aandeelhouders in kwestie dienen derhalve contact op te nemen met hun aangesloten instelling om te achterhalen op welke manier hun

Persbericht 14112005 Punch Technix blz 2/2

(eventuele) onderaandelen zullen verwerkt worden, en om eventueel aandelen bij te kopen of te verkopen.
Benoeming van de heer S. Pirard tot statutair directeur De heer S. Pirard is benoemd tot statutair directeur van de Vennootschap voor een periode van maximaal 4 jaar. De heer M. Maes is teruggetreden als statutair directeur, maar zal aanblijven als algemeen secretaris van de Vennootschap en divisiemanager RMS. Er wordt tevens verwezen naar de website van de Vennootschap (voorlopig nog www.prolion.nl), waar de integrale presentatie, zoals getoond op de BAVA, kan geraadpleegd worden.

Voor meer informatie
Punch Technix N.V. ­ De heer M.Maes ­ Secretaris Generaal ­ Tel.: +31 (0)23 558 9050 Punch International ­ De heer W. Deblauwe ­ Chief Financial Officer - Tel.: +32 (0)9 243 4840

Over Punch Technix
Punch Technix combineert jarenlange ervaring en hoogtechnologische productiefaciliteiten met een strategische geografische aanwezigheid en is daardoor de ideale partner voor de ontwikkeling en productie van machines en systemen voor toonaangevende leveranciers uit de agro-food industrie, de grafische sector, de medische industrie en de vrijetijdsindustrie. Daarnaast is Punch Technix actief onder eigen merknamen: onder de naam RMS produceert Punch Technix automatische melksystemen voor de grote en middelgrote melkveehouderijen. Punch Technix maakt deel uit van de Punch-groep. De R&D en engineering activiteiten zijn gevestigd in Nederland; de productie is gecentraliseerd in Slowakije. Het aandeel Punch Technix is genoteerd aan de Euronext beurs van Amsterdam (PNX).

Alle persmededelingen en andere informatie zijn, in afwachting van de definitieve website, beschikbaar op www.prolion.nl.

Over Punch International
Punch is een kennis- en technologieleverancier bij uitstek en stelt alle bedrijven in de groep in staat om nieuwe technologie te creëren die commercialiseerbaar en winstgevend is. Punch zal al zijn kennis en ervaring aanwenden en zijn financiële middelen inzetten om potentieel succesvolle technologie te helpen uitgroeien tot een hoger ontwikkelingsniveau. Punch streeft ernaar om de verwachtingen van zijn klanten op het gebied van kwaliteit, kosten, levering en service te beantwoorden met totaaloplossingen. Zo biedt Punch zijn klanten de mogelijkheid om hun doel te bereiken en zelfs te overtreffen, om een langdurig concurrentievoordeel te verwezenlijken in hun markten en marktaandeel te verwerven. Dankzij deze benadering kan Punch de meerwaarde voor alle betrokken partijen blijven verhogen: partners, aandeelhouders, klanten, leveranciers, en de maatschappij. Punch ­ Empowering Technology.

Punch is genoteerd aan Euronext Brussels (PUN) en maakt deel uit van de NextPrime index. Alle persmededelingen en andere informatie zijn beschikbaar op www.punchinternational.com en www.euronext.com.

Persbericht 14112005 Punch Technix blz 3/3


---- --