Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 14 november 2005

Nieuwe stappen in samenwerking EA en EZA

Driebergen/Terschuur - De lopende gesprekken van Evangelische Alliantie en de Evangelische Zendingsalliantie over samenwerking gaan een nieuwe fase in. Dat is overeengekomen door de beide besturen van de evangelische koepelorganisaties na enkele verkennende ontmoetingen. Het doel is om te komen tot beleidsmatige afstemming en meer gezamenlijke activiteiten. In eerste instantie zal er samengewerkt worden op projectbasis rondom concrete activiteiten. Op dit moment gebeurt dit al in de Nationale Gebedsdag, de Lausanne Beweging en het platform Hoop21. Leidraad voor de gesprekken vormen de beide meerjarenplannen. Voor de EA loopt dit van 2005-2008, voor de EZA van 2006-2009. De gesprekken starten in 2006, nadat de EZA haar nieuwe strategisch plan 2006-2009 heeft vastgesteld.

Achtergrond
Een aantal zendingsorganisaties is zowel bij de EA als bij de EZA aangesloten. Zij zijn in Nederland en in het buitenland werkzaam. Het zijn vooral deze organisaties die al enige tijd pleiten om nauwer samen te gaan werken. De verwachting is dat dit versterkend zal werken voor een aantal activiteiten. EA en EZA herkennen elkaar ook in de visie dat Europa een zendingscontinent is geworden en Nederland een zendingsland. De vele migrantenkerken, de doorgaande secularisatie en de opkomst van andere religies laten zien dat traditionele visies op evangelisatie en zending niet langer houdbaar zijn. Minstens zo ingrijpend is de nieuwe beweging van zendelingen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die naar Nederland komen om het evangelie te verkondigen. In Europese netwerken komen EA en EZA en hun aangesloten kerken en organisaties elkaar steeds vaker tegen.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl en www.eza.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arnold van Heusden (directeur EA, tel: 0343-513693) en Cees Verharen (directeur EZA, tel 0342-462198) -----------------------


---- --