Ingezonden persbericht


Persuitnodiging van de Federatie van Ouderverenigingen

---

Budgethouders, politici en zorgaanbieders in debat

Landelijke dag 'Rondom PGB'

Is eigen regie met een persoonsgebonden budget (PGB) een wassen neus? Is de toegang tot zorg een desillusie? Over deze en andere vragen kan het publiek volop in discussie gaan tijdens de landelijke dag van budgethoudersnetwerk Naar Keuze. De dag draagt het thema 'Rondom PGB'. Met de aanwezige budgethouders, politici en zorgaanbieders belooft het een levend debat te worden. De landelijke dag vindt plaats op zaterdag 26 november 2005 in Meeting Plaza te Utrecht.

De landelijke dag van budgethoudersnetwerk Naar Keuze staat dit jaar in het teken van 'Rondom PGB'. Budgethouders gaan met beleidsmakers, uitvoeringsinstanties, zorgaanbieders en politici in debat over het PGB. Politici als Van Miltenburg (VVD), Vietsch (CDA), Azough (Groenlinks) en Van der Vlies (SGP) hebben hun komst al toegezegd. Het belooft dan ook een levendige discussie te worden.

Obstakels, successen en wensen
Tijdens 'Rondom PGB' laten budgethouders zien dat zij het lef hebben om met hun ideeën en wensen voor het PGB aan de slag te gaan. Twee ouders die het PGB besteden voor hun kind met een handicap, vertellen over de obstakels, hun successen en de wensen die ze nog hebben met het PGB. In het daaropvolgende debat wordt met het publiek gesproken over thema's als eigen regie, integratie, zorg op maat en inkoopkracht. Beleidmakers, politici en zorgaanbieders kunnen laten zien dat zij het lef hebben om wensen en ideeën van budgethouders te realiseren. Het debat vindt plaats onder leiding van Natascha Kuit, een ervaren programmamaker, presentator en politiek verslaggever.

Naar Keuze
Naar Keuze is hét netwerk voor ouders met een persoonsgebonden budget voor hun kind met een verstandelijke handicap. Naar Keuze is een landelijk netwerk van de Federatie van Ouderverenigingen. Bij dit netwerk zijn de ouderverenigingen VOGG, PhiladelphiaSupport, dit Koningskind en Helpende Handen aangesloten.

-----

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht