Gemeente Delft

Twee miljoen voor versterking Delftse natuur

Met de aanleg van duikers, goten en geleidingswanden gaat Delft amfibieën helpen zich veiliger te bewegen tussen hun leefgebieden. Een nieuwe vleermuiskelder nabij Ikea moet water- en meervleermuizen extra bescherming bieden. Ook gaat Delft maatregelen nemen ter bescherming van muurplanten in kademuren en trekt de gemeente geld uit voor de Bomensubsidieregeling en versterking van de ecologische (hoofd)structuur. Dat blijkt uit het door het college goedgekeurde bestedingsvoorstel Ecologiereserve.

Ook is er geld voor de aankoop van gronden, de promotie van groene daken en de aanleg van daktuinen. In totaal is er met de plannen een bedrag gemoeid van twee miljoen euro. ,

De ecologiereserve is gekoppeld aan het Ecologieplan Delft 2004-2015 en is gericht op het realiseren en versterken van de ecologische structuur in Delft. Op dit moment bevat de reserve een bedrag van 2 miljoen euro dat gestort is als compensatie voor de uitbreiding van IKEA. De reserve is ingesteld voor uitzonderingsgevallen waarbij aantasting plaatsvindt van de ecologische structuur in Delft.

Voor nadere informatie:
Communicatie gemeente Delft, Willem van de Ven (015 - 2602782)
-----------------------


---- --